x

ΓΙΝΕ Ο ΨΗΣΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ
Δώσε μας το email σου για να ανακαλύψεις τον κόσμο της Weber

close

Select your country

 
United States
English
 
Australia
English
 
Austria
German
 
Bahrain
English
 
Belgium
Dutch | French
 
Canada
English
 
Croatia
Croatian
 
Cyprus
Greek
 
Czech Republic
Czech
 
Denmark
Danish
 
Egypt
English
 
Finland
Finnish | Swedish
 
France
French
 
Germany
German
 
Greece
Greek
 
Hungary
Hungarian
 
Iceland
Icelandic
 
India
English
 
Italy
Italian
 
Israel
Hebrew
 
Kingdom of Saudi
English
 
Kuwait
English
 
Lebanon
English
 
Luxembourg
Dutch | French
 
Mexico
Spanish
 
Netherlands
Dutch
 
Norway
Norwegian
 
Oman
English
 
Poland
Polish
 
Portugal
Portuguese
 
Republic of Ireland
English
 
Romania
Romanian
 
Russia
Russian
 
Slovak Republic
Slovak
 
Slovenia
Slovene
 
South Africa
English
 
Spain
Spanish
 
Sweden
Swedish
 
Switzerland
French | German
 
Turkey
Turkish
 
Ukraine
Ukrainian
 
United Arab Emirates
English
 
United Kingdom
English
 
Uruguay
Spanish
 
Brazil
Portuguese
Χώρες / International

Συμβουλές & Συνταγές Weber

Άμεσο και Έμμεσο μαγείρεμα με κάρβουνα


Με το άμεσο μαγείρεμα, το φαγητό τοποθετείται απευθείας πάνω από τα κάρβουνα. Πάντα να ψήνετε με το καπάκι κλειστό και να γυρίζετε το φαγητό μόνο μία φορά κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Μαγειρεύοντας με το καπάκι κλειστό, αποφεύγετε να πετάγονται σπίθες και παρέχετε ομοιόμορφο καταμερισμό της φωτιάς για την προστασία των φυσικών γεύσεων όλων των τύπων φαγητού. Χρησιμοποιήστε το άμεσο μαγείρεμα για λουκάνικα, μπριζόλες, σουβλάκια, λαχανικά, φιλέτα ψαριών και άλλα φαγητά τα οποία χρειάζονται λιγότερο από 25 λεπτά μαγειρέματος.

Στο έμμεσο μαγείρεμα τα κάρβουνα τοποθετούνται και από τις δύο πλευρές του μπάρμπεκιου. Με το καπάκι κλειστό, η ζέστη αναδύεται και αντανακλάται ομοιόμορφα παντού γύρω από το φαγητό, (είναι η ίδια τακτική με έναν φούρνο θερμού αέρα). Το μπάρμπεκιου Weber κάνει την δουλειά και εσείς απολαμβάνετε το φαγητό. Χρησιμοποιήστε την έμμεση μέθοδο μαγειρέματος για κρεατικά, όπως ζαμπόν, ψητά, μπριζόλες, κοτόπουλα, γαλοπούλες, ολόκληρα ψάρια – ακόμη και κέικ και ψωμιά.

Άμεσο και Έμμεσο μαγείρεμα με κάρβουνα σε ψησταριά μπάρμπεκιου Weber
Άμεσο και Έμμεσο μαγείρεμα με κάρβουνα σε ψησταριά μπάρμπεκιου Weber
   

 

Άμεσο και Έμμεσο μαγείρεμα με αέριο

Το άμεσο μαγείρεμα χρησιμοποιείται για να προστατέψει τους φυσικούς χυμούς του κρέατος ώστε αυτό να μη στεγνώσει, και να μείνει τρυφερό. Επιτυγχάνεται με την τοποθέτηση του φαγητού πάνω από την πηγή θερμόητας, καθώς το λίπος στάζει από το φαγητό στις ειδικά σχεδιασμένες ράβδους Flavorizer, τσιτσιρίζει και δημιουργεί την κάπνα που χαρίζει στα φαγητά αυτή την ακαταμάχητη γεύση μπάρμπεκιου.
Ο έμμεσος τρόπος μαγειρέματος χρησιμοποιείται για το μαγείρεμα ψητών κοτόπουλων, κυνηγιού και τροφίμων με πολύ λίπος, όπως οι μπριζόλες και η πάπια. Οι καυστήρες είναι αναμμένοι και από τις δύο πλευρές του φαγητού. Η ζέστη που κυκλοφορεί δουλεύει σαν φούρνος θερμού αέρα, μαγειεύοντας ομοιόμορφα απ’ όλες τις πλευρές.

Άμεσο ή έμμεσο ψήσιμο, αέριο ή κάρβουνο για την ψησταριά, υπάρχει πάντα ένας χρυσός κανόνας για καλύτερα αποτελέσματα ψησίματος – βάλτε το καπάκι και αφήστε το εκεί – για άμεσο μαγείρεμα γυρίζετε τα ψητά μόνο μία φορά και βάζετε πίσω το καπάκι. Για το έμμεσο ψήσιμο, αφήνετε το φαγητό που είναι να ψηθεί ή φουρνιστεί, να μαγειρευτεί χωρίς να σηκώνετε το καπάκι. Με αυτό τον τρόπο, στην πραγματικότητα δημιουργείτε έναν φούρνο και πρέπει να αφήσετε τη ζεστή να κυκλοφορήσει χωρίς διαλείμματα, που ελαττώνουν τη θερμοκρασία και παρατείνουν τον χρόνο παρασκευής.

Άμεσο και Έμμεσο μαγείρεμα με αέριο
Άμεσο και Έμμεσο μαγείρεμα με αέριο
   

 

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗ ΓΕΥΣΗ
Κάντε ένα ταξίδι στη γεύση με τις γαστρονομικές προτάσεις μας