Weber
ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ
Το 1952 η εξέλιξη των μπάρμπεκιου έκανε ένα απότομο άλμα, όταν εμφανίστηκε στο προσκήνιο ένας πεισματάρης Αμερικανός, ονόματι George Stephen.
Κουρασμένος να παλεύει με τον καιρό και τις σπίθες της φωτιάς που είχαν ως αποτέλεσμα το κακό ψήσιμο του φαγητού (μαυρισμένο και καμένο απ'έξω, ωμό μέσα), ο Stephen χρησιμοποίησε το ταλέντο του στον επιχειρηματικό σχεδιασμό και επινόησε έναν τρόπο να ελέγχει το μαγείρεμα και συγχρόνως να προστατεύει το φαγητό από τα στοιχεία της φύσης. Η επαναστατική του ιδέα , να βάλει ένα καπάκι στην ψησταριά εξωτερικού χώρου, γέννησε την αρχική χύτρα μπάρμπεικιου. Αυτή η μορφή ψησίματος παρείχε ένα ελεγχόμενο σύστημα. Αν και ο αρχικός του στόχος δεν ήταν η πολλαπλή χρησιμότητα στο μαγείρεμα, η εφεύρεση του Stephen έδινε τη δυνατότητα για αργό μαγείρεμα ή για γρήγορο ψήσιμο.
Η Weber προσφέρει τώρα μια μεγάλη ποικιλία από μοντέρνες και στιλάτες ψησταριές που προσφέρουν στους σεφ υπαίθριου χώρου τη δυνατότητα προσαρμογής για ψήσιμο, μαγείρεμα, κάπνισμα και φούρνισμα, οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου.