Συμβουλές & Συνταγές Weber
Άμεσο και Έμμεσο μαγείρεμα με κάρβουνα
Με το άμεσο μαγείρεμα, το φαγητό τοποθετείται απευθείας πάνω από τα κάρβουνα. Πάντα να ψήνετε με το καπάκι κλειστό και να γυρίζετε το φαγητό μόνο μία φορά κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Μαγειρεύοντας με το καπάκι κλειστό, αποφεύγετε να πετάγονται σπίθες και παρέχετε ομοιόμορφο καταμερισμό της φωτιάς για την προστασία των φυσικών γεύσεων όλων των τύπων φαγητού. Χρησιμοποιήστε το άμεσο μαγείρεμα για λουκάνικα, μπριζόλες, σουβλάκια, λαχανικά, φιλέτα ψαριών και άλλα φαγητά τα οποία χρειάζονται λιγότερο από 25 λεπτά μαγειρέματος.
Στο έμμεσο μαγείρεμα τα κάρβουνα τοποθετούνται και από τις δύο πλευρές του μπάρμπεκιου. Με το καπάκι κλειστό, η ζέστη αναδύεται και αντανακλάται ομοιόμορφα παντού γύρω από το φαγητό, (είναι η ίδια τακτική με έναν φούρνο θερμού αέρα). Το μπάρμπεκιου Weber κάνει την δουλειά και εσείς απολαμβάνετε το φαγητό. Χρησιμοποιήστε την έμμεση μέθοδο μαγειρέματος για κρεατικά, όπως ζαμπόν, ψητά, μπριζόλες, κοτόπουλα, γαλοπούλες, ολόκληρα ψάρια – ακόμη και κέικ και ψωμιά.
|
|
Άμεσο και Έμμεσο μαγείρεμα με αέριο
Το άμεσο μαγείρεμα χρησιμοποιείται για να προστατέψει τους φυσικούς χυμούς του κρέατος ώστε αυτό να μη στεγνώσει, και να μείνει τρυφερό. Επιτυγχάνεται με την τοποθέτηση του φαγητού πάνω από την πηγή θερμόητας, καθώς το λίπος στάζει από το φαγητό στις ειδικά σχεδιασμένες ράβδους Flavorizer, τσιτσιρίζει και δημιουργεί την κάπνα που χαρίζει στα φαγητά αυτή την ακαταμάχητη γεύση μπάρμπεκιου.
Ο έμμεσος τρόπος μαγειρέματος χρησιμοποιείται για το μαγείρεμα ψητών κοτόπουλων, κυνηγιού και τροφίμων με πολύ λίπος, όπως οι μπριζόλες και η πάπια. Οι καυστήρες είναι αναμμένοι και από τις δύο πλευρές του φαγητού. Η ζέστη που κυκλοφορεί δουλεύει σαν φούρνος θερμού αέρα, μαγειεύοντας ομοιόμορφα απ’ όλες τις πλευρές.
Άμεσο ή έμμεσο ψήσιμο, αέριο ή κάρβουνο για την ψησταριά, υπάρχει πάντα ένας χρυσός κανόνας για καλύτερα αποτελέσματα ψησίματος – βάλτε το καπάκι και αφήστε το εκεί – για άμεσο μαγείρεμα γυρίζετε τα ψητά μόνο μία φορά και βάζετε πίσω το καπάκι. Για το έμμεσο ψήσιμο, αφήνετε το φαγητό που είναι να ψηθεί ή φουρνιστεί, να μαγειρευτεί χωρίς να σηκώνετε το καπάκι. Με αυτό τον τρόπο, στην πραγματικότητα δημιουργείτε έναν φούρνο και πρέπει να αφήσετε τη ζεστή να κυκλοφορήσει χωρίς διαλείμματα, που ελαττώνουν τη θερμοκρασία και παρατείνουν τον χρόνο παρασκευής.
|
|