Πικάντικο αρνί και Σουβλάκια Μελιτζάνας
Μερίδες 4 - 6
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Μαρινάρισμα: 2 ώρες
Χρόνος Ψησίματος: 8 λεπτά
Μαρινάδα
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι (λευκό και πράσινο τμήμα μόνο)
1/3 φλιτζάνι σάλτσα hoisin
2 κουταλιές της σούπας χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο σάλτσα σόγιας
2 κουταλιές ξηρό σέρι
1 κουταλιά της σούπας τσίλι
1 κουταλιά της σούπας ξίδι ρυζιού
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ
1 κουταλιά της σούπας μαύρη ζάχαρη
1-1/2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
0,70 kg, χωρίς κόκαλα πόδι αρνιού, κομμένο σε κύβους
1 μελιτζάνα, κομμένη σε κύβους
αλάτι
φυτικά έλαια
Προετοιμασία:
• Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε ελαφρά τα συστατικά για τη μαρινάδα. Προσθέτουμε το αρνί το μαρινάρουμε αρκετά καλά. Καλύψτε και καταψύξτε για 2 ώρες.
• Προετοιμάστε τη σχάρα για άμεσο μαγείρεμα σε υψηλή θερμοκρασία.
• Σε ένα μεσαίο μπολ συνδυάστε τα κομμάτια από τη μελιτζάνα, 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και αρκετό λάδι.
• Προσθέστε 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι στο μπολ με το αρνί και ανακατέψτε. Αφαιρέστε το αρνί από το μπολ και πετάξτε τη μαρινάδα. Περάστε το αρνί και τη μελιτζάνα σε σουβλάκια, εναλλάσσοντας τα συστατικά.
• Ψήστε τα σουβλάκια πάνω από άμεση υψηλή θερμότητα, με το καπάκι κλειστό όσο το δυνατόν περισσότερο, μέχρι να ψηθεί στο επιθυμητό επίπεδο, περίπου 8 λεπτά για μεσαίο ψήσιμο. Αφαιρέστε από τη σχάρα και αλατίστε. Σερβίρετε ζεστό.
ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗ ΓΕΥΣΗ
Κάντε ένα ταξίδι στη γεύση με τις γαστρονομικές προτάσεις μας