Για 4 άτομα
Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: περίπου 8 λεπτά
Βινεγκρέτ
1 / 4 φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
3 κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
6 κουταλιές της σούπας ζωμό κοτόπουλου
1 / 4 κούπας ξύδι μπαλσάμικο
2 κουταλάκια του γλυκού κόλιανδρο
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα μαϊντανού
1 / 2 κουταλάκι ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
1 / 2 κουταλάκι ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο
Αλάτι, μαύρο πιπέρι
1 πόδι αρνιού χωρίς κόκαλα και χωρίς λίπος, κομμένο σε κύβους
1 κουταλιά της σούπας χοντροκομμένο ροζ πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας χοντροκομμένο μαύρο πιπέρι
4-5 φέτες άπαχο μπέικον, κομμένες στη μέση σταυρωτά
1 μικρή μελιτζάνα, κομμένη σε κύβους
3 μέτρια tomatillos, αποφλοιωμένα, πλυμένα και χωρίς σπόρους
Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Προετοιμασία:
1.Σε μια μέτρια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ζεστάνετε το λάδι. Προσθέστε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο και σοτάρετε τα για 1 λεπτό. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά της βινεγκρέτ και ανακατέψτε καλά. Εάν επιθυμείτε, να ενσωματωθούν πλήρως οι γεύσεις, αφήστε τη βινεγκρέτ σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα. Καρυκεύστε με αλάτι και πιπέρι.
2.Προετοιμάστε τη σχάρα για άμεσο μαγείρεμα σε μέτρια θερμοκρασία.
3.Σε ένα μέτριο μπολ ανακατέψτε τα κομματάκια του αρνιού με το θρυμματισμένο πιπέρι. Τυλίξτε κάθε λωρίδα μπέικον γύρω από ένα ή δύο κύβους μελιτζάνας. Φτιάξτε τα σουβλάκια σας εναλλάσσοντας κύβους πιπεριάς αρνιού, μελιτζάνας με μπέικον, και tomatillos. Αλείψτε τα σουβλάκια με λάδι.
4.Ψήστε τα σουβλάκια πάνω από την άμεση μέτρια φωτιά, με το καπάκι κλειστό όσο το δυνατόν περισσότερο, μέχρι το μπέικον να είναι πλήρως μαγειρεμένο και το αρνί να είναι ψημένο σε μεσαίο επίπεδο, περίπου 8 λεπτά, γυρίζοντάς τα τρεις ή τέσσερις φορές. Αφαιρέστε τα σουβλάκια από τη σχάρα και αφήστε το υπόλοιπο για 3 έως 5 λεπτά.
5.Ζεστάνετε τη βινεγκρέτ σε χαμηλή φωτιά. Τοποθετήστε τα σουβλάκια σε μια πιατέλα, περιχύστε τη βινεγκρέτ, και σερβίρετε με ρύζι πιλάφι, αν το επιθυμείτε.