Σουβλάκι-ελληνικό αρνάκι και αγκινάρες με σάλτσα μαϊντανού
Για 6 άτομα
Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος Μαριναρίσματος: 1 ώρα
Χρόνος Ψησίματος: 6-8 λεπτά
Ειδικός εξοπλισμός : 6405 σετ σουβλάκια
Μαρινάδα
1/4 φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Ξύσμα από 1 μεγάλο λεμόνι
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
1-1/2 κουταλάκια του γλυκού ρίγανη
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κιλό χωρίς κόκαλα,πόδι από το αρνάκι, χωρίς λίπος
30γρ. κατεψυγμένες καρδιές αγκινάρας
Σάλτσα
3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ξίδι από λευκό κρασί
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
1/4 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
1/4 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/8 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας φύλλα μαϊντανού
1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες (προαιρετικά)
Μαγειρεμένο ρύζι (προαιρετικά)
Προετοιμασία:
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε ελαφρά τα συστατικά Για τη μαρινάδα. Προσθέτουμε το αρνί και τις καρδιές αγκινάρας. Σκεπάστε και αφήστε να μαριναριστούν σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Προετοιμάστε τη σχάρα για άμεσο μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά.
Σε ένα μικρό μπολ χτυπήστε ελαφρά τα υλικά για τη σάλτσα μέχρι να Γίνουν λεία.
Αφήστε σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να είστε έτοιμοι να σερβίρετε.
Περάστε το αρνί και τις αγκινάρες σε σουβλάκια, αρχίζοντας και τελειώνοντας με μια αγκινάρα. Τοποθετήστε το πολύ δύο κομμάτια αρνιού μαζί
(αυτό θα κρατήσει το κρέας ζουμερό). Απορρίψτε την μαρινάδα.
Ψήστε τα σουβλάκια πάνω από την άμεση θερμότητα, με το καπάκι κλειστό όσο το δυνατόν περισσότερο, 6 - 8 λεπτά, γυρίζοντας μία φορά. Μεταφέρετε τα σουβλάκια σε μια πιατέλα και περιχύστε τη σάλτσα. Ρίξτε από πάνω ολόκληρα φύλλα μαϊντανό και σερβίρετε αμέσως με φέτες λεμονιού και το ρύζι, αν το επιθυμείτε.
ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗ ΓΕΥΣΗ
Κάντε ένα ταξίδι στη γεύση με τις γαστρονομικές προτάσεις μας