x

ΓΙΝΕ Ο ΨΗΣΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ
Δώσε μας το email σου για να ανακαλύψεις τον κόσμο της Weber

close

Select your country

 
United States
English
 
Australia
English
 
Austria
German
 
Bahrain
English
 
Belgium
Dutch | French
 
Canada
English
 
Croatia
Croatian
 
Cyprus
Greek
 
Czech Republic
Czech
 
Denmark
Danish
 
Egypt
English
 
Finland
Finnish | Swedish
 
France
French
 
Germany
German
 
Greece
Greek
 
Hungary
Hungarian
 
Iceland
Icelandic
 
India
English
 
Italy
Italian
 
Israel
Hebrew
 
Kingdom of Saudi
English
 
Kuwait
English
 
Lebanon
English
 
Luxembourg
Dutch | French
 
Mexico
Spanish
 
Netherlands
Dutch
 
Norway
Norwegian
 
Oman
English
 
Poland
Polish
 
Portugal
Portuguese
 
Republic of Ireland
English
 
Romania
Romanian
 
Russia
Russian
 
Slovak Republic
Slovak
 
Slovenia
Slovene
 
South Africa
English
 
Spain
Spanish
 
Sweden
Swedish
 
Switzerland
French | German
 
Turkey
Turkish
 
Ukraine
Ukrainian
 
United Arab Emirates
English
 
United Kingdom
English
 
Uruguay
Spanish
 
Brazil
Portuguese
Χώρες / International
Αρνίσια Παϊδάκια με Ουζμπεκική Μαρινάδα




Για 4 άτομα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος για Μαρινάρισμα: 3 έως 5 ώρες
Χρόνος Ψησίματος: περίπου 8 λεπτά

Μαρινάδα / σάλτσα

1 μικρό κίτρινο κρεμμύδι, κομμένο σε κομμάτια
4 κονσέρβες ντοματάκια
1 / 2 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
4 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
1 κουταλιά γλυκιά πάπρικα
1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένο θυμάρι
1 κουταλιά της σούπας κόλιανδρο
2 κουταλάκια του γλυκού κύμινο
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
1 / 2 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
1 / 2 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι


8 παϊδάκια φιλέτο αρνιού
 Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

Προετοιμασία:
• Στο μπολ του επεξεργαστή τροφίμων, αναμείξτε τα υλικά της μαρινάδας, 1 έως 2 λεπτά.

• Τακτοποιήστε τα παϊδάκια δίπλα, σε ένα ρηχό πιάτο. Ρίξτε τη μαρινάδα από πάνω έτσι ώστε να πάει παντού. Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και μαρινάρετε στο ψυγείο για 3 έως 5 ώρες.
• Αφαιρέστε τα παϊδάκια από το πιάτο και σκουπίστε τα από τη μαρινάδα. Απομακρύνετε τη μαρινάδα. Αλείψτε τα με λάδι και αφήστε τα σε θερμοκρασία δωματίου για 20 με 30 λεπτά πριν το ψήσιμο.
• Προετοιμάστε τη σχάρα για άμεσο μαγείρεμα σε υψηλή θερμοκρασία
• Βουρτσίστε τις μαγειρικές σχάρες. Ψήστε τα παϊδάκια πάνω από την άμεση δυνατή φωτιά, με το καπάκι κλειστό όσο το δυνατόν περισσότερο, έως ότου μαγειρευτούν στο επιθυμητό σημείο από εσάς, (περίπου 8 λεπτά για μεσαίο ψήσιμο) γυρίζοντας 1 με 2 φορές. Κάθε φορά που θα βγάζετε τα παϊδάκια από τη σχάρα, τοποθετήστε τα κάτω σε ένα καθαρό χώρο της σχάρας, και βουρτσίστε τη μαρινάδα που έχει απομείνει στην σχάρα.
• Αφαιρέστε τα παϊδάκια από τη σχάρα και αφήστε το υπόλοιπο για 3 έως 5 λεπτά. Σερβίρετε ζεστό

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗ ΓΕΥΣΗ
Κάντε ένα ταξίδι στη γεύση με τις γαστρονομικές προτάσεις μας