Για 4 άτομα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος για Μαρινάρισμα: 3 έως 5 ώρες
Χρόνος Ψησίματος: περίπου 8 λεπτά
Μαρινάδα / σάλτσα
1 μικρό κίτρινο κρεμμύδι, κομμένο σε κομμάτια
4 κονσέρβες ντοματάκια
1 / 2 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
4 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
1 κουταλιά γλυκιά πάπρικα
1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένο θυμάρι
1 κουταλιά της σούπας κόλιανδρο
2 κουταλάκια του γλυκού κύμινο
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
1 / 2 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
1 / 2 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
8 παϊδάκια φιλέτο αρνιού
Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Προετοιμασία:
• Στο μπολ του επεξεργαστή τροφίμων, αναμείξτε τα υλικά της μαρινάδας, 1 έως 2 λεπτά.
• Τακτοποιήστε τα παϊδάκια δίπλα, σε ένα ρηχό πιάτο. Ρίξτε τη μαρινάδα από πάνω έτσι ώστε να πάει παντού. Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και μαρινάρετε στο ψυγείο για 3 έως 5 ώρες.
• Αφαιρέστε τα παϊδάκια από το πιάτο και σκουπίστε τα από τη μαρινάδα. Απομακρύνετε τη μαρινάδα. Αλείψτε τα με λάδι και αφήστε τα σε θερμοκρασία δωματίου για 20 με 30 λεπτά πριν το ψήσιμο.
• Προετοιμάστε τη σχάρα για άμεσο μαγείρεμα σε υψηλή θερμοκρασία
• Βουρτσίστε τις μαγειρικές σχάρες. Ψήστε τα παϊδάκια πάνω από την άμεση δυνατή φωτιά, με το καπάκι κλειστό όσο το δυνατόν περισσότερο, έως ότου μαγειρευτούν στο επιθυμητό σημείο από εσάς, (περίπου 8 λεπτά για μεσαίο ψήσιμο) γυρίζοντας 1 με 2 φορές. Κάθε φορά που θα βγάζετε τα παϊδάκια από τη σχάρα, τοποθετήστε τα κάτω σε ένα καθαρό χώρο της σχάρας, και βουρτσίστε τη μαρινάδα που έχει απομείνει στην σχάρα.
• Αφαιρέστε τα παϊδάκια από τη σχάρα και αφήστε το υπόλοιπο για 3 έως 5 λεπτά. Σερβίρετε ζεστό