Σάντουιτς αρνί με λαχανοσαλάτα Μέσης Ανατολής
Σάλτσα
1/3 φλιτζάνι ταχίνι
¼ φλιτζάνι μαγιονέζα
¼ σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
¼ φλιτζάνι νερό
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¼ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
¼ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
3 φλιτζάνια χοντροκομμένο πράσινο λάχανο
1 κούπα χοντροκομμένο καρότο
3 παϊδάκια αρνί λεπτά χωρίς λίπος
Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, αλάτι , πιπέρι
4 πιτούλες
Προετοιμασία:
• Σε ένα μέτριο μπολ ανακατεύουμε τα συστατικά της σάλτσας. Σε ένα μεγάλο μπολ συνδυάζουμε το λάχανο και τα καρότα και στη συνέχεια περιχύνουμε την σάλτσα από πάνω. Ανακατεύουμε καλά και το βάζουμε στην άκρη.
• Αλείφουμε τα παϊδάκια και από τις δύο πλευρές με τα καρυκεύματα ομοιόμορφα και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Αφήστε τα παϊδάκια σε θερμοκρασία δωματίου 15-20 λεπτά πριν το ψήσιμο.
• Προετοιμάστε την ψησταριά για άμεσο μαγείρεμα σε μέτρια θερμοκρασία.
• Ψήστε τα παϊδάκια σε απευθείας μέτρια φωτιά με το καπάκι κλειστό όσο το δυνατόν περισσότερο μέχρι να ψηθεί στο επιθυμητό επίπεδο για περίπου 8-10 λεπτά γυρίζοντας 1 ή 2 φορές. Κόψτε σε κομμάτια και μετά προσθέστε το αρνάκι στη λαχανοσαλάτα.
• Ανοίξτε τις πιτούλες και γεμίστε. Σερβίρετε αμέσως.