Λεμονάτο Μπρόκολο
2-1/2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι σε κάθε «μπουκετάκι» μπρόκολο, περίπου 6 φλιτζάνια
2 κουταλάκια του γλυκού έξτρα-παρθένο ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο ξύσμα λεμονιού
1 / 3 φλιτζάνι τριμμένο τυρί parmigiano reggiano ®
Προετοιμασία:
• Γεμίστε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό μέχρι μερικά εκατοστά από την κορυφή. Προσθέστε 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι στο νερό και αφήστε να πάρει βράση σε δυνατή φωτιά. Προσθέστε το μπρόκολο στο βραστό νερό και βράζετε μέχρι να γίνει καταπράσινο, 3 έως 5 λεπτά. Αφαιρέστε το από την κατσαρόλα και κάντε το μια βουτιά σε παγωμένο νερό για να παγώσει αμέσως. Στη συνέχεια, αφαιρέστε το μπρόκολο από το παγωμένο νερό και στραγγίστε.
• Προετοιμάστε τη σχάρα για άμεσο μαγείρεμα σε μέτρια θερμοκρασία. Βουρτσίστε τις μαγειρικές σχάρες. Προθερμαίνετε ένα τηγάνι γκριλ σε απευθείας μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά.
• Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το μπρόκολο, το λάδι, το ξύσμα λεμονιού, και το υπόλοιπο 1 / 2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
• Απλώστε το μπρόκολο στο τηγάνι γκριλ σ’ ένα ενιαίο στρώμα. Ψήστε πάνω από την άμεση μέτρια φωτιά, με το καπάκι κλειστό όσο το δυνατόν περισσότερο, έως ότου το μπρόκολο είναι ζεστό και μέχρι να αρχίσει να καφετίζει, 4 έως 6 λεπτά, γυρίζοντας περιστασιακά.
• Αφαιρέστε από τη σχάρα και γαρνίρετε με το τυρί. Σερβίρετε ζεστό.