Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος μαριναρίσματος: 10 έως 15 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 12 ως 14 λεπτά
Υλικά:
4 φρέσκα μανιτάρια portabello,
2 κόκκινες ή κίτρινες πιπεριές
2 κίτρινες κολοκύθες,
1 μεγάλη ώριμη ντομάτα,
½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¼ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
3 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
8 φέτες γαλλικό ή ιταλικό ψωμί,
φρέσκο κατσικίσιο τυρί
12 έως 16 φρέσκα φύλλα βασιλικού
Προετοιμασία:
1. Αφαιρέστε τα κοτσάνια από τα μανιτάρια. Κόψτε τις πιπεριές σε φέτες. Κόψτε τα κολοκυθάκια κατά μήκος σε φέτες. Κόψτε την ντομάτα σταυρωτά σε φέτες. Βάλτε τα λαχανικά σε μια μεγάλη, κλειστή πλαστική σακούλα.
2. Σε ένα μικρό μπολ χτυπήστε ελαφρά το λάδι, το δεντρολίβανο, το κρεμμύδι, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέστε αυτό το μίγμα μέσα στο σάκο των λαχανικών και σφραγίστε καλά. Αφήστε τα λαχανικά να μαριναριστούν σε θερμοκρασία δωματίου για 10 έως 15 λεπτά.
3. Προετοιμάστε τη σχάρα για άμεσο μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά (350 ° έως 450 ° F).
4. Αφαιρέστε τα λαχανικά από την τσάντα. Ψήστε σε άμεση θερμότητα, με το καπάκι κλειστό όσο το δυνατόν περισσότερο, μέχρι να μαλακώσουν, γυρίζοντας μία φορά. Τα μανιτάρια θα χρειαστούν 12 έως 14 λεπτά, οι πιπεριές, 10 έως 12 λεπτά, τα κολοκυθάκια, 8 έως 10 λεπτά και η ντομάτα, 3 έως 4 λεπτά. Μεταφέρετε σε μια μεγάλη πιατέλα και περιχύστε με το βαλσάμικο. Καρυκεύστε με αλάτι και πιπέρι.
5. Αλείψτε ομοιόμορφα το κατσικίσιο τυρί σε μια πλευρά από το ψωμί. Φτιάξτε τα σάντουιτς με ψητά λαχανικά και προσθέστε και τα φύλλα του βασιλικού. Τοποθετήστε τις υπόλοιπες φέτες ψωμιού από πάνω. Σερβίρετε ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.