Για 36 περίπου κουλουράκια
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 1 ώρα
1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο
1 πακέτο ημίγλυκη σοκολάτα, σε κομματάκια
3 μεγάλα αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλάκι βανίλια
2 φλιτζάνια αλεύρι
1/2 φλιτζάνι κακάο
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι χοντροκομμένα καρύδια
1 φλιτζάνι τριμμένη καρύδα
1 φλιτζάνι σταφίδες ή αποξηραμένα κεράσια
Προετοιμασία:
• Σε μια μικρή κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο με 1/2 πακέτο (περίπου 1 φλιτζάνι) από τα κομμάτια σοκολάτας, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει λείο.
• Προετοιμάστε τη σχάρα για το έμμεσο μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά
• Σε ένα μεγάλο μπολ με ηλεκτρικό μίξερ, χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη, τη βανίλια μέχρι να φουσκώσει λιγάκι το μίγμα. Προσθέστε το στο κρύο μείγμα του βουτύρου-σοκολάτας.
• Σε ένα μέτριο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Σταδιακά ανακατέψτε μέσα στο μεγάλο μπολ .Προσθέτουμε τα καρύδια, την καρύδα, τις σταφίδες και / ή κεράσια, και το υπόλοιπο 1 φλιτζάνι κομμάτια σοκολάτας. Ανακατέψτε στο μίγμα. Η ζύμη θα είναι σκληρή.
• Χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι και βρεγμένα χέρια για να φτιάξετε μικρά βραχάκια από σοκολάτα πάνω ένα φύλλο μπισκότων αφού πρώτα το αλείψετε με λίγο βούτυρο. Ψήστε σε παρτίδες, σε έμμεση θερμότητα στο μέσο της σχάρας, με το καπάκι κλειστό ,για 20 λεπτά. Αφήστε τα μέχρι να είναι εύκολο να αφαιρεθούν με μια σπάτουλα, 2 έως 3 λεπτά, και στη συνέχεια μεταφέρετέ τα από τη σχάρα και αφήστε τα να κρυώσουν.