Για 4 άτομα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 8-10 λεπτά
Σάλτσα
περίπου 1 φλιτζάνι φρέσκα κεράσια, χωρίς κουκούτσι
1 κουταλιά κρυσταλλική ζάχαρη
1 / 2 φλιτζάνι κόκκινο ξηρό κρασί
1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι μπαλσάμικο
1 κουταλάκι λικέρ βύσσινο
4 μέτρια φρέσκα ροδάκινα
2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη
1 φλιτζάνι παγωτό βανίλια
4 μπισκότα
Προετοιμασία:
Σε μια μικρή κατσαρόλα πάνω από μέτρια προς δυνατή φωτιά, συνδυάστε τα κεράσια χωρίς κουκούτσι, τη ζάχαρη, το κόκκινο κρασί και το βαλσάμικο ξύδι. Αφήστε το να σιγοβράσει και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι τα φρούτα να είναι μαλακά, 6 έως 8 λεπτά. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μπλέντερ και χτυπήστε το μέχρι να αποκτήσει υφή πουρέ. Επιστρέψτε το μείγμα στην κατσαρόλα πάνω από μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το λικέρ βύσσινο. Σιγοβράστε μέχρι να μειωθεί σε περίπου 1 / 4 φλιτζάνι, 1 έως 2 λεπτά.
Προετοιμάστε τη σχάρα για άμεσο μαγείρεμα σε μέτρια θερμοκρασία.
Κόψτε τα ροδάκινα στη μέση και αφαιρέστε και πετάξτε τα κουκούτσια. Τοποθετήστε τα δύο μισά σε ένα μέτριο μπολ. Σε μια μικρή κατσαρόλα πάνω από χαμηλή φωτιά, λιώστε το βούτυρο και τη μαύρη ζάχαρη μαζί. Καλύψτε τα ροδάκινα με το μίγμα του βουτύρου.
Ψήστε τα ροδάκινα σε απευθείας μέτρια φωτιά, με το καπάκι κλειστό όσο το δυνατόν περισσότερο, έως ότου σχηματιστούν τα σήματα της σχάρας πάνω στα ροδάκινα, 8 έως 10 λεπτά, γυρίζοντας μία φορά.
Ενώ τα ροδάκινα είναι ακόμα ζεστά, σερβίρετε τα σε ένα ποτήρι με μια μπάλα παγωτό, και 1 κουταλιά σάλτσα κερασιών. Διακοσμήστε και με ένα μπισκότο σε κάθε ποτήρι. Σερβίρετε αμέσως.