x

ΓΙΝΕ Ο ΨΗΣΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ
Δώσε μας το email σου για να ανακαλύψεις τον κόσμο της Weber

close

Select your country

 
United States
English
 
Australia
English
 
Austria
German
 
Bahrain
English
 
Belgium
Dutch | French
 
Canada
English
 
Croatia
Croatian
 
Cyprus
Greek
 
Czech Republic
Czech
 
Denmark
Danish
 
Egypt
English
 
Finland
Finnish | Swedish
 
France
French
 
Germany
German
 
Greece
Greek
 
Hungary
Hungarian
 
Iceland
Icelandic
 
India
English
 
Italy
Italian
 
Israel
Hebrew
 
Kingdom of Saudi
English
 
Kuwait
English
 
Lebanon
English
 
Luxembourg
Dutch | French
 
Mexico
Spanish
 
Netherlands
Dutch
 
Norway
Norwegian
 
Oman
English
 
Poland
Polish
 
Portugal
Portuguese
 
Republic of Ireland
English
 
Romania
Romanian
 
Russia
Russian
 
Slovak Republic
Slovak
 
Slovenia
Slovene
 
South Africa
English
 
Spain
Spanish
 
Sweden
Swedish
 
Switzerland
French | German
 
Turkey
Turkish
 
Ukraine
Ukrainian
 
United Arab Emirates
English
 
United Kingdom
English
 
Uruguay
Spanish
 
Brazil
Portuguese
Χώρες / International
Ψητά ροδάκινα με φρέσκια σάλτσα κερασιών




Για 4 άτομα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 8-10 λεπτά

Σάλτσα

περίπου 1 φλιτζάνι φρέσκα κεράσια, χωρίς κουκούτσι
1 κουταλιά κρυσταλλική ζάχαρη
1 / 2 φλιτζάνι κόκκινο ξηρό κρασί
1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι μπαλσάμικο
1 κουταλάκι λικέρ βύσσινο
4 μέτρια φρέσκα ροδάκινα
2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη
1 φλιτζάνι παγωτό βανίλια
4 μπισκότα

Προετοιμασία:

Σε μια μικρή κατσαρόλα πάνω από μέτρια προς δυνατή φωτιά, συνδυάστε τα κεράσια χωρίς κουκούτσι, τη ζάχαρη, το κόκκινο κρασί και το βαλσάμικο ξύδι. Αφήστε το να σιγοβράσει και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι τα φρούτα να είναι μαλακά, 6 έως 8 λεπτά. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μπλέντερ και χτυπήστε το μέχρι να αποκτήσει υφή πουρέ. Επιστρέψτε το μείγμα στην κατσαρόλα πάνω από μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το λικέρ βύσσινο. Σιγοβράστε μέχρι να μειωθεί σε περίπου 1 / 4 φλιτζάνι, 1 έως 2 λεπτά.

Προετοιμάστε τη σχάρα για άμεσο μαγείρεμα σε μέτρια θερμοκρασία.

Κόψτε τα ροδάκινα στη μέση και αφαιρέστε και πετάξτε τα κουκούτσια. Τοποθετήστε τα δύο μισά σε ένα μέτριο μπολ. Σε μια μικρή κατσαρόλα πάνω από χαμηλή φωτιά, λιώστε το βούτυρο και τη μαύρη ζάχαρη μαζί. Καλύψτε τα ροδάκινα με το μίγμα του βουτύρου.

Ψήστε τα ροδάκινα σε απευθείας μέτρια φωτιά, με το καπάκι κλειστό όσο το δυνατόν περισσότερο, έως ότου σχηματιστούν τα σήματα της σχάρας πάνω στα ροδάκινα, 8 έως 10 λεπτά, γυρίζοντας μία φορά.

Ενώ τα ροδάκινα είναι ακόμα ζεστά, σερβίρετε τα σε ένα ποτήρι με μια μπάλα παγωτό, και 1 κουταλιά σάλτσα κερασιών. Διακοσμήστε και με ένα μπισκότο σε κάθε ποτήρι. Σερβίρετε αμέσως.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗ ΓΕΥΣΗ
Κάντε ένα ταξίδι στη γεύση με τις γαστρονομικές προτάσεις μας