x

ΓΙΝΕ Ο ΨΗΣΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ
Δώσε μας το email σου για να ανακαλύψεις τον κόσμο της Weber

close

Select your country

 
United States
English
 
Australia
English
 
Austria
German
 
Bahrain
English
 
Belgium
Dutch | French
 
Canada
English
 
Croatia
Croatian
 
Cyprus
Greek
 
Czech Republic
Czech
 
Denmark
Danish
 
Egypt
English
 
Finland
Finnish | Swedish
 
France
French
 
Germany
German
 
Greece
Greek
 
Hungary
Hungarian
 
Iceland
Icelandic
 
India
English
 
Italy
Italian
 
Israel
Hebrew
 
Kingdom of Saudi
English
 
Kuwait
English
 
Lebanon
English
 
Luxembourg
Dutch | French
 
Mexico
Spanish
 
Netherlands
Dutch
 
Norway
Norwegian
 
Oman
English
 
Poland
Polish
 
Portugal
Portuguese
 
Republic of Ireland
English
 
Romania
Romanian
 
Russia
Russian
 
Slovak Republic
Slovak
 
Slovenia
Slovene
 
South Africa
English
 
Spain
Spanish
 
Sweden
Swedish
 
Switzerland
French | German
 
Turkey
Turkish
 
Ukraine
Ukrainian
 
United Arab Emirates
English
 
United Kingdom
English
 
Uruguay
Spanish
 
Brazil
Portuguese
Χώρες / International
Καραμελωμένο Μήλο σε Σφολιάτα




Για 4 άτομα
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 8 έως 10 λεπτά

Υλικά:

1 φύλλο σφολιάτας κατεψυγμένο,

Σάλτσα
1/2 φλιτζάνι καφέ ζάχαρη
1/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
1/4 φλιτζάνι (1/2 ραβδί) ανάλατο βούτυρο

4 μήλα,
1/4 φλυτζάνι (1/2 ραβδί) ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
Χοντρό θαλασσινό αλάτι (προαιρετικό)
1/4 φλιτζανιού σαντιγί

Προετοιμασία:

Χρησιμοποιώντας ένα κόφτη μπισκότων, κόψτε τέσσερα κομμάτια από το φύλλο. Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι, τρυπήστε κάθε κομμάτι περίπου 12 φορές για να αποτρέψει τη ζύμη από το φούσκωμα στο φούρνο. Μετά ακολουθήστε τις οδηγίες του πακέτου, και ψήστε σε ένα ταψί.

Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, συνδυάστε τα υλικά για τη σάλτσα, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και το λιωμένο βούτυρο, 4 με 5 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τις φέτες μήλου με το λιωμένο βούτυρο.

Προετοιμάστε τη σχάρα για άμεσο μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά (350 ° έως 450 ° F) και προθερμάνετε ένα τηγάνι.

Βάλτε τις φέτες μήλου σε ένα ενιαίο στρώμα στο τηγάνι και ψήστε σε άμεση μέτρια φωτιά, με το καπάκι κλειστό όσο το δυνατόν περισσότερο, μέχρι να ροδίσουν καλά, 8 έως 10 λεπτά, γυρίζοντας μία φορά ή δύο φορές. Μεταφέρετε τις φέτες μήλου σε ένα μπολ. Αναθερμάνετε τη σάλτσα σε χαμηλή φωτιά, αν είναι απαραίτητο, και ρίξτε λίγη από τη σάλτσα πάνω από τις φέτες μήλου.

Για το σερβίρισμα, τοποθετήστε κάθε κομμάτι ζύμης σε ένα πιάτο. Τακτοποιήστε τις φέτες μήλου στην κορυφή. Ρίξτε την υπόλοιπη σάλτσα πάνω από τα μήλα, πασπαλίστε με λίγο χοντρό θαλασσινό αλάτι, αν είναι επιθυμητό και τελειώστε με μια κουταλιά σαντιγί.
ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗ ΓΕΥΣΗ
Κάντε ένα ταξίδι στη γεύση με τις γαστρονομικές προτάσεις μας