Για 4 άτομα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 10-12 λεπτά
Υλικά:
1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1/4 φλιτζάνι (1/2 ραβδί) ανάλατο βούτυρο
1/4 κούπας μαύρο ρούμι
4 φρέσκα αχλάδια, καθαρισμένα και πασπαλισμένα με ζάχαρη άχνη
4 φέτες κέικ λιβρών
σαντιγί (προαιρετικά)
Φρέσκος δυόσμος (προαιρετικά)
Προετοιμασία:
• Σε ένα μέτριο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, καραμελώνουμε τη ζάχαρη. Όταν γίνει υγρή και αποκτήσει σκούρο καφέ χρώμα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία. Προσθέστε το βούτυρο και το ρούμι. Ανακατέψτε μέχρι το βούτυρο να λιώσει. Κατεβάστε από τη φωτιά.
• Προετοιμάστε τη σχάρα για άμεσο μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά.
• Πασπαλίζουμε τα αχλάδια με ζάχαρη άχνη. Ψήστε τα αχλάδια σε άμεση θερμοκρασία στο μέσο της σχάρας, με το καπάκι κλειστό όσο το δυνατόν περισσότερο, μέχρι να μαλακώσουν, 8 έως 10 λεπτά, γυρίζοντας μία φορά ή δύο φορές.
• Πασπαλίστε κάθε φέτα κέικ λιβρών με ζάχαρη άχνη. Ψήστε τις φέτες κέικ σε άμεση μέτρια φωτιά, περίπου 2 λεπτά, γυρίζοντας μία φορά.
• Κόψτε τις φέτες κέικ στη μέση σχηματίζοντας γωνία. Τακτοποιήστε τα αχλάδια γύρω από το κέικ και περιχύστε με τη σάλτσα καραμέλας. Γαρνίρετε με σαντιγί και δυόσμο, αν θέλετε.