Για 8 άτομα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 15-21 λεπτά
Κρούστα
1 φλιτζάνι τριμμένο μπισκότο
4 κουταλάκια ανάλατο βούτυρο, λειωμένο
1 μεγάλο κρόκο αυγού
1 κουταλιά της σούπας ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
1 κουταλάκι καστανή ζάχαρη
2 μέτριες μπανάνες, ώριμες
4 κούπες marshmallows (ζαχαρωτά)
1/2 φλιτζάνι ημίγλυκια σοκολάτα
Προετοιμασία:
• Προετοιμάστε τη σχάρα για έμμεσο και άμεσο μαγείρεμα σε μέτρια θερμοκρασία.
• Σε ένα μεγάλο μπολ αναμίξτε τα συστατικά για την κρούστα και ανακατέψτε καλά. Σταθερά και ομαλά, πατήστε το μίγμα στο κάτω μέρος ώστε να κολλήσει στο ταψάκι. Ψήστε την κρούστα πάνω από έμμεση θερμότητα στο μέσο της σχάρας, με το καπάκι κλειστό όσο το δυνατόν περισσότερο, για 6 έως 8 λεπτά. Αφαιρέστε την κρούστα από τη σχάρα και αφήστε τη να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά.
• Σε ένα μικρό μπολ αναμιγνύουμε το βούτυρο και τη μαύρη ζάχαρη. Κόβουμε κάθε μπανάνα στη μέση κατά μήκος και βουρτσίζουμε γενναιόδωρα την κομμένη πλευρά των μπανανών με το μείγμα του βουτύρου.
• Ψήνουμε τις μπανάνες, πάνω από την άμεση θερμότητα στο μέσο της σχάρας, με το καπάκι ανοικτό, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν, 2 έως 4 λεπτά, χωρίς να τις γυρίσουμε. Αφήστε τις να κρυώσουν και στη συνέχεια αφαιρέστε την φλούδα.
• Γεμίστε το ταψί με 2 φλιτζάνια με τα ζαχαρωτά, φροντίζοντας να καλύπτουν το κάτω μέρος της κρούστας ομοιόμορφα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις μπανάνες ομοιόμορφα και ρίχνουμε από πάνω και τα άλλα 2 φλιτζάνια marshmallows.
• Ψήστε σε έμμεση θερμότητα, με το καπάκι κλειστό, μέχρι τα ζαχαρωτά να αρχίσουν να γίνονται καφέ, 5 έως 7 λεπτά. Σε αυτό το σημείο προσεκτικά πασπαλίστε τα κομματάκια σοκολάτας από πάνω και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να λιώσουν, περίπου 2 λεπτά. Αφαιρέστε από τη σχάρα και αφήστε να κρυώσει για περίπου 5 λεπτά. Σερβίρετε ζεστό.