Καραμελωμένο Μήλο σε Σφολιάτα
Για 4 άτομα
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 8 έως 10 λεπτά
Υλικά:
1 φύλλο σφολιάτας κατεψυγμένο,
Σάλτσα
1/2 φλιτζάνι καφέ ζάχαρη
1/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
1/4 φλιτζάνι (1/2 ραβδί) ανάλατο βούτυρο
4 μήλα,
1/4 φλυτζάνι (1/2 ραβδί) ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
Χοντρό θαλασσινό αλάτι (προαιρετικό)
1/4 φλιτζανιού σαντιγί
Προετοιμασία:
Χρησιμοποιώντας ένα κόφτη μπισκότων, κόψτε τέσσερα κομμάτια από το φύλλο. Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι, τρυπήστε κάθε κομμάτι περίπου 12 φορές για να αποτρέψει τη ζύμη από το φούσκωμα στο φούρνο. Μετά ακολουθήστε τις οδηγίες του πακέτου, και ψήστε σε ένα ταψί.
Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, συνδυάστε τα υλικά για τη σάλτσα, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και το λιωμένο βούτυρο, 4 με 5 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τις φέτες μήλου με το λιωμένο βούτυρο.
Προετοιμάστε τη σχάρα για άμεσο μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά (350 ° έως 450 ° F) και προθερμάνετε ένα τηγάνι.
Βάλτε τις φέτες μήλου σε ένα ενιαίο στρώμα στο τηγάνι και ψήστε σε άμεση μέτρια φωτιά, με το καπάκι κλειστό όσο το δυνατόν περισσότερο, μέχρι να ροδίσουν καλά, 8 έως 10 λεπτά, γυρίζοντας μία φορά ή δύο φορές. Μεταφέρετε τις φέτες μήλου σε ένα μπολ. Αναθερμάνετε τη σάλτσα σε χαμηλή φωτιά, αν είναι απαραίτητο, και ρίξτε λίγη από τη σάλτσα πάνω από τις φέτες μήλου.
Για το σερβίρισμα, τοποθετήστε κάθε κομμάτι ζύμης σε ένα πιάτο. Τακτοποιήστε τις φέτες μήλου στην κορυφή. Ρίξτε την υπόλοιπη σάλτσα πάνω από τα μήλα, πασπαλίστε με λίγο χοντρό θαλασσινό αλάτι, αν είναι επιθυμητό και τελειώστε με μια κουταλιά σαντιγί.
ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗ ΓΕΥΣΗ
Κάντε ένα ταξίδι στη γεύση με τις γαστρονομικές προτάσεις μας