Πικάντικη μπανάνα σοκολάτας
Σάλτσα σοκολάτας
½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
6 κουταλάκια του γλυκού ημίγλυκη σοκολάτα σε
κομματάκια
4 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
½ κουταλάκι κανέλα
¼ κουταλάκι τζίντζερ
1/8 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλα
4 μπανάνες ώριμες και ξεφλουδισμένες
Παγωτό βανίλια
Προετοιμασία:
• Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία σιγοβράζουμε την κρέμα. Βγάλτε το τηγάνι από τη φωτιά και αμέσως προσθέστε τη σοκολάτα. Ανακατεύστε μέχρι να πάρει σκούρο χρώμα.
• Προετοιμάστε την ψησταριά για άμεσο μαγείρεμα σε μέτρια θερμοκρασία.
• Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά λιώνουμε το βούτυρο. Προσθέτουμε κανέλα, τζίντζερ και γαρύφαλλο και ανακατεύουμε μέχρι να συνδυαστούν ομοιόμορφα τα συστατικά. Αφαιρέστε από τη φωτιά. Τοποθετούμε τις μπανάνες στο τηγάνι και αλείφουμε με το μίγμα βουτύρου από όλες τις πλευρές. Αφαιρούμε ήπια τις μπανάνες και ψήνουμε σε άμεση μέτρια θερμοκρασία μέχρι να ζεσταθούν και να αρχίσουν να λιώνουν 2-3 λεπτά γυρίζοντας 1 φορά ελαφρά. Μεταφέρουμε τις μπανάνες σε μια επιφάνεια εργασίας και κόβουμε σε φέτες.
• Αναθερμαίνουμε την σως σοκολάτας σε μέτρια φωτιά. Βάζουμε μια μπάλα παγωτό βανίλια και περιχύνουμε τις μπανάνες με τη ζεστή σοκολάτα. Σερβίρετε αμέσως.