x

ΓΙΝΕ Ο ΨΗΣΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ
Δώσε μας το email σου για να ανακαλύψεις τον κόσμο της Weber

close

Select your country

 
United States
English
 
Australia
English
 
Austria
German
 
Bahrain
English
 
Belgium
Dutch | French
 
Canada
English
 
Croatia
Croatian
 
Cyprus
Greek
 
Czech Republic
Czech
 
Denmark
Danish
 
Egypt
English
 
Finland
Finnish | Swedish
 
France
French
 
Germany
German
 
Greece
Greek
 
Hungary
Hungarian
 
Iceland
Icelandic
 
India
English
 
Italy
Italian
 
Israel
Hebrew
 
Kingdom of Saudi
English
 
Kuwait
English
 
Lebanon
English
 
Luxembourg
Dutch | French
 
Mexico
Spanish
 
Netherlands
Dutch
 
Norway
Norwegian
 
Oman
English
 
Poland
Polish
 
Portugal
Portuguese
 
Republic of Ireland
English
 
Romania
Romanian
 
Russia
Russian
 
Slovak Republic
Slovak
 
Slovenia
Slovene
 
South Africa
English
 
Spain
Spanish
 
Sweden
Swedish
 
Switzerland
French | German
 
Turkey
Turkish
 
Ukraine
Ukrainian
 
United Arab Emirates
English
 
United Kingdom
English
 
Uruguay
Spanish
 
Brazil
Portuguese
Χώρες / International
Ψητές Μπανάνες




Για 8 άτομα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 15-21 λεπτά

Κρούστα

1 φλιτζάνι τριμμένο μπισκότο
4 κουταλάκια ανάλατο βούτυρο, λειωμένο
1 μεγάλο κρόκο αυγού

1 κουταλιά της σούπας ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
1 κουταλάκι καστανή ζάχαρη
2 μέτριες μπανάνες, ώριμες
4 κούπες  marshmallows (ζαχαρωτά)
1/2 φλιτζάνι ημίγλυκια σοκολάτα

Προετοιμασία:

• Προετοιμάστε τη σχάρα για έμμεσο και άμεσο μαγείρεμα σε μέτρια θερμοκρασία.
• Σε ένα μεγάλο μπολ αναμίξτε τα συστατικά για την κρούστα και ανακατέψτε καλά. Σταθερά και ομαλά, πατήστε το μίγμα στο κάτω μέρος ώστε να κολλήσει στο ταψάκι. Ψήστε την κρούστα πάνω από έμμεση θερμότητα στο μέσο της σχάρας, με το καπάκι κλειστό όσο το δυνατόν περισσότερο, για 6 έως 8 λεπτά. Αφαιρέστε την κρούστα από τη σχάρα και αφήστε τη να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά.
• Σε ένα μικρό μπολ αναμιγνύουμε το βούτυρο και τη μαύρη ζάχαρη. Κόβουμε κάθε μπανάνα στη μέση κατά μήκος και βουρτσίζουμε γενναιόδωρα  την κομμένη πλευρά των μπανανών με το μείγμα του βουτύρου.
• Ψήνουμε τις μπανάνες, πάνω από την άμεση θερμότητα στο μέσο της σχάρας, με το καπάκι ανοικτό, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν, 2 έως 4 λεπτά, χωρίς να τις γυρίσουμε. Αφήστε τις να κρυώσουν και στη συνέχεια αφαιρέστε την φλούδα.
• Γεμίστε το ταψί με 2 φλιτζάνια με τα ζαχαρωτά, φροντίζοντας να καλύπτουν το κάτω μέρος της κρούστας ομοιόμορφα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις μπανάνες ομοιόμορφα και ρίχνουμε από πάνω και τα άλλα 2 φλιτζάνια marshmallows.
• Ψήστε σε έμμεση θερμότητα, με το καπάκι κλειστό, μέχρι τα ζαχαρωτά  να αρχίσουν να γίνονται καφέ, 5 έως 7 λεπτά. Σε αυτό το σημείο προσεκτικά πασπαλίστε τα κομματάκια σοκολάτας από πάνω και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να λιώσουν, περίπου 2 λεπτά. Αφαιρέστε  από τη σχάρα και αφήστε να κρυώσει για περίπου 5 λεπτά. Σερβίρετε ζεστό.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗ ΓΕΥΣΗ
Κάντε ένα ταξίδι στη γεύση με τις γαστρονομικές προτάσεις μας