x

ΓΙΝΕ Ο ΨΗΣΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ
Δώσε μας το email σου για να ανακαλύψεις τον κόσμο της Weber

close

Select your country

 
United States
English
 
Australia
English
 
Austria
German
 
Bahrain
English
 
Belgium
Dutch | French
 
Canada
English
 
Croatia
Croatian
 
Cyprus
Greek
 
Czech Republic
Czech
 
Denmark
Danish
 
Egypt
English
 
Finland
Finnish | Swedish
 
France
French
 
Germany
German
 
Greece
Greek
 
Hungary
Hungarian
 
Iceland
Icelandic
 
India
English
 
Italy
Italian
 
Israel
Hebrew
 
Kingdom of Saudi
English
 
Kuwait
English
 
Lebanon
English
 
Luxembourg
Dutch | French
 
Mexico
Spanish
 
Netherlands
Dutch
 
Norway
Norwegian
 
Oman
English
 
Poland
Polish
 
Portugal
Portuguese
 
Republic of Ireland
English
 
Romania
Romanian
 
Russia
Russian
 
Slovak Republic
Slovak
 
Slovenia
Slovene
 
South Africa
English
 
Spain
Spanish
 
Sweden
Swedish
 
Switzerland
French | German
 
Turkey
Turkish
 
Ukraine
Ukrainian
 
United Arab Emirates
English
 
United Kingdom
English
 
Uruguay
Spanish
 
Brazil
Portuguese
Χώρες / International
Ψητές Φράουλες




Για 6-8 άτομα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 8-12 λεπτά


20-24 φρέσκες , μεγάλες φράουλες πλυμένες και στεγνές,
4 κουταλιές ζάχαρη κρυσταλλική
1/2 κουταλάκι καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
1/4 φλιτζανιού με γεύση πορτοκαλιού ή λικέρ
2 κουταλιές νερό και 1 κουταλιά λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας ανάλατο βούτυρο,
Παγωτό βανίλια

Προετοιμασία:

• Σε ένα μέτριο μπολ αναμιγνύουμε τις φράουλες με τη ζάχαρη, τη βανίλια και το λικέρ και ανακατεύουμε για να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα.
• Προετοιμάστε τη σχάρα για άμεσο μαγείρεμα πάνω σε υψηλή θερμοκρασία.
• Χρησιμοποιήστε το βούτυρο και απλώστε το στον πάτο και τα πλαϊνά ενός ταψιού. Το ταψί πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο για να κρατήσει τις φράουλες σε ένα ενιαίο στρώμα με τις πλευρές τους να είναι οριακά η μια δίπλα στην άλλη. Αφαιρέστε τις φράουλες από το μπολ και τοποθετείστε τις έτσι ώστε να χωρέσουν και να είναι αραιά. Ρίχνουμε το περιεχόμενο από το μπολ πάνω από τις φράουλες.
• Τοποθετήστε το ταψί σε υψηλή άμεση θερμοκρασία, κλείστε το καπάκι και μαγειρέψτε για 8 έως 12 λεπτά.  Ο χρόνος μαγειρέματος μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με το μέγεθος και την ωρίμανση των φραουλών. Αφαιρέστε από τη σχάρα.
• Περιχύστε τους χυμούς από το ταψί πάνω από τις φράουλες, αφήστε να κρυώσει για 5 λεπτά και στη συνέχεια κόψτε προσεκτικά σε τέταρτα ή αφήστε τις ολόκληρες. Γαρνίρετε με μια μπάλα παγωτό.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗ ΓΕΥΣΗ
Κάντε ένα ταξίδι στη γεύση με τις γαστρονομικές προτάσεις μας