Για 4 – 6 άτομα
Χρόνος Προετοιμασίας: 25 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 25 έως 30 λεπτά
Υλικά:
3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
6 λουκάνικα, κομμένα σε φέτες
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι κίτρινο
3/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένη κόκκινη ή κίτρινη πιπεριά
2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
3 καλαμπόκια,
3/4 φλιτζάνι σπόρους, ψιλοκομμένης ώριμης ντομάτας
1/4 φλιτζάνι ξίδι από λευκό κρασί
1/4 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου, ζεστό
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα βασιλικό
1-1/2 φλιτζάνια ρόκα
Προετοιμασία:
• Προετοιμάστε τη σχάρα για άμεσο μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά .
• Σε ένα μέτριο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ζεστάνετε το λάδι. Προσθέστε το λουκάνικο και μαγειρέψτε για 5 λεπτά, γυρίζοντας περιστασιακά. Προσθέστε το κρεμμύδι, την πιπεριά, το σκόρδο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για 7 - 8 λεπτά. Κατεβάστε από την φωτιά και αφήστε το στην άκρη.
• Ψήστε το καλαμπόκι πάνω από την άμεση θερμότητα, με το καπάκι κλειστό όσο το δυνατόν περισσότερο, 25 έως 30 λεπτά, γυρίζοντάς τα τρεις ή τέσσερις φορές. Αφαιρέστε από τη σχάρα και αφήστε το να κρυώσει λίγο. Όταν κρυώσει αρκετά για να μπορείτε να το χειριστείτε, τραβήξτε προς τα πίσω προσεκτικά τις φλούδες και αφαιρέστε το μετάξι. Με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόψτε τους πυρήνες από τα στάχυα και προσθέστε τους στο μίγμα λουκάνικου.
• Λίγο πριν το σερβίρισμα, προσθέστε τις ντομάτες, το ξίδι, το ζωμό κοτόπουλου, αλάτι, πιπέρι, και βασιλικό. Ανακατέψτε απαλά για να αναμειχθεί.
• Τακτοποιήστε τη ρόκα σε μια πιατέλα, και σερβίρετε τη σαλάτα ζεστή.