x

ΓΙΝΕ Ο ΨΗΣΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ
Δώσε μας το email σου για να ανακαλύψεις τον κόσμο της Weber

close

Select your country

 
United States
English
 
Australia
English
 
Austria
German
 
Bahrain
English
 
Belgium
Dutch | French
 
Canada
English
 
Croatia
Croatian
 
Cyprus
Greek
 
Czech Republic
Czech
 
Denmark
Danish
 
Egypt
English
 
Finland
Finnish | Swedish
 
France
French
 
Germany
German
 
Greece
Greek
 
Hungary
Hungarian
 
Iceland
Icelandic
 
India
English
 
Italy
Italian
 
Israel
Hebrew
 
Kingdom of Saudi
English
 
Kuwait
English
 
Lebanon
English
 
Luxembourg
Dutch | French
 
Mexico
Spanish
 
Netherlands
Dutch
 
Norway
Norwegian
 
Oman
English
 
Poland
Polish
 
Portugal
Portuguese
 
Republic of Ireland
English
 
Romania
Romanian
 
Russia
Russian
 
Slovak Republic
Slovak
 
Slovenia
Slovene
 
South Africa
English
 
Spain
Spanish
 
Sweden
Swedish
 
Switzerland
French | German
 
Turkey
Turkish
 
Ukraine
Ukrainian
 
United Arab Emirates
English
 
United Kingdom
English
 
Uruguay
Spanish
 
Brazil
Portuguese
Χώρες / International
Σαλάτα με λουκάνικο και ρόκα





Για 4 – 6 άτομα
Χρόνος Προετοιμασίας: 25 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 25 έως 30 λεπτά

Υλικά:
3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
6 λουκάνικα, κομμένα σε φέτες
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι κίτρινο
3/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένη κόκκινη ή κίτρινη πιπεριά
2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
 
3 καλαμπόκια,
3/4 φλιτζάνι σπόρους, ψιλοκομμένης ώριμης ντομάτας
1/4 φλιτζάνι ξίδι από λευκό κρασί
1/4 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου, ζεστό
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα βασιλικό
 
1-1/2 φλιτζάνια ρόκα

Προετοιμασία:

• Προετοιμάστε τη σχάρα για άμεσο μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά .
• Σε ένα μέτριο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ζεστάνετε το λάδι. Προσθέστε το λουκάνικο και μαγειρέψτε για 5 λεπτά, γυρίζοντας περιστασιακά. Προσθέστε το κρεμμύδι, την πιπεριά, το σκόρδο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για  7 - 8 λεπτά. Κατεβάστε από την φωτιά και αφήστε το στην άκρη.
• Ψήστε το καλαμπόκι πάνω από την άμεση θερμότητα, με το καπάκι κλειστό όσο το δυνατόν περισσότερο, 25 έως 30 λεπτά, γυρίζοντάς τα τρεις ή τέσσερις φορές. Αφαιρέστε από τη σχάρα και αφήστε το να κρυώσει λίγο. Όταν κρυώσει αρκετά για να μπορείτε να το χειριστείτε, τραβήξτε προς τα πίσω προσεκτικά τις φλούδες και αφαιρέστε το μετάξι. Με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόψτε τους πυρήνες από τα στάχυα και προσθέστε τους στο μίγμα λουκάνικου.
• Λίγο πριν το σερβίρισμα, προσθέστε τις ντομάτες, το ξίδι, το ζωμό κοτόπουλου, αλάτι, πιπέρι, και βασιλικό. Ανακατέψτε απαλά για να αναμειχθεί.
• Τακτοποιήστε τη ρόκα σε μια πιατέλα, και σερβίρετε τη σαλάτα ζεστή.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗ ΓΕΥΣΗ
Κάντε ένα ταξίδι στη γεύση με τις γαστρονομικές προτάσεις μας