Μίγμα Μπαχαρικών
1 κουταλιά της σούπας συν 1 κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
1 χοιρινό κρέας με κόκαλο (πλευρά) , περίπου 2700 γρ.
ΣΑΛΤΣΑ
¼ φλιτζάνι μουστάρδα ολικής αλέσεως
¼ κούπας μαγιονέζα
2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο σχοινόπρασο
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
⅛ κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι
⅛ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ
1.Συνδυάστε τα συστατικά για να φτιάξετε το μίγμα μπαχαρικού. Απλώστε σε όλο το ψητό, χρησιμοποιώντας κυρίως στα μέρη του κρέατος. Αφήστε το κρέας να σταθεί σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά πριν το ψήσιμο.
2.Προετοιμάστε τη ψησταριά για το έμμεσο ψήσιμο σε μέτρια φωτιά (176 ° έως 230 ° C). Ψήνετε το ψητό πάνω σε έμμεση μέτρια φωτιά, με το καπάκι κλειστό, μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία του κρέατος να φτάσει τους 62 ° C,για περίπου 1½ έως 2 ώρες, γυρνώντας κάθε 30 λεπτά για να ψηθεί το κρέας ομοιόμορφα.
3.Αφαιρέστε το ψητό από την σχάρα, ακουμπήστε το σε ένα αλουμινόχαρτο και αφήστε το να ξεκουραστεί για 15 έως 30 λεπτά (η θερμοκρασία του κρέατος θα αυξηθεί 5 έως 10 βαθμούς κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου).
4.Εν τω μεταξύ, ανακατέψτε τα υλικά για τη σάλτσα. Κόψτε το ψητό σε φέτες και σερβίρετεε ζεστό με τη σάλτσα.