Για 4-6 άτομα
Χρόνος Προετοιμασίας: 35 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος:6-10 λεπτά
Σάλτσα
2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 / 2 μέτριo κίτρινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 μέτριες σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φέτες
1 / 4 κούπας τριμμένο καρότο
1 κουταλάκι ρίγανη
1 κονσέρβα ολόκληρες αποφλοιωμένες ντομάτες
1 / 2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 / 4 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
4 ιταλικά καυτερά λουκάνικα
1 / 4 φλιτζανιού ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα βασιλικού
1 κιλό linguine
1 φλιτζάνι φρυγανισμένο ψωμί ψίχουλα (προαιρετικά)
Προετοιμασία:
• Προετοιμάστε τη σχάρα για άμεσο μαγείρεμα σε μέτρια θερμοκρασία.
• Σε μια μέτρια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ζεστάνετε το λάδι. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μαγειρέψτε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Προσθέστε το καρότο και τη ρίγανη. Μαγειρέψτε για άλλα 5 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Πάνω από ένα μεγάλο μπολ, λιώστε τις ντομάτες στα χέρια σας και προσθέσετε τις, μαζί με όλους τους χυμούς, μέσα στην κατσαρόλα. Καρυκεύστε με το αλάτι και το πιπέρι. Σιγοβράστε για 10 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα ώστε να μην υπάρχουν μέσα μεγάλα κομμάτια ντομάτας.
• Ψήστε τα λουκάνικα σε απευθείας μέτρια φωτιά, με το καπάκι κλειστό όσο το δυνατόν περισσότερο, έως ότου δεν είναι πλέον ροζ στο κέντρο, 6 έως 10 λεπτά, γυρίζοντας περιστασιακά. Αφαιρέστε από τη σχάρα. Προσθέστε τα λουκάνικα και λίγο βασιλικό στην κατσαρόλα. Ανακατέψτε. Κρατήστε ζεστό.
• Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, μαγειρέψτε τα linguine. Στραγγίστε τα και προσθέστε τη σάλτσα. Ανακατέψτε. Σκεπάστε την κατσαρόλα για 1 λεπτό για να επιτρέψει στα ζυμαρικά να απορροφήσουν τη σάλτσα. Προσθέστε φρυγανισμένη τριμμένη φρυγανιά στην κορυφή, αν το επιθυμείτε. Σερβίρετε ζεστό.