x

ΓΙΝΕ Ο ΨΗΣΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ
Δώσε μας το email σου για να ανακαλύψεις τον κόσμο της Weber

close

Select your country

 
United States
English
 
Australia
English
 
Austria
German
 
Bahrain
English
 
Belgium
Dutch | French
 
Canada
English
 
Croatia
Croatian
 
Cyprus
Greek
 
Czech Republic
Czech
 
Denmark
Danish
 
Egypt
English
 
Finland
Finnish | Swedish
 
France
French
 
Germany
German
 
Greece
Greek
 
Hungary
Hungarian
 
Iceland
Icelandic
 
India
English
 
Italy
Italian
 
Israel
Hebrew
 
Kingdom of Saudi
English
 
Kuwait
English
 
Lebanon
English
 
Luxembourg
Dutch | French
 
Mexico
Spanish
 
Netherlands
Dutch
 
Norway
Norwegian
 
Oman
English
 
Poland
Polish
 
Portugal
Portuguese
 
Republic of Ireland
English
 
Romania
Romanian
 
Russia
Russian
 
Slovak Republic
Slovak
 
Slovenia
Slovene
 
South Africa
English
 
Spain
Spanish
 
Sweden
Swedish
 
Switzerland
French | German
 
Turkey
Turkish
 
Ukraine
Ukrainian
 
United Arab Emirates
English
 
United Kingdom
English
 
Uruguay
Spanish
 
Brazil
Portuguese
Χώρες / International
Linguine με Καυτερά ιταλικά λουκάνικα




Για 4-6 άτομα
Χρόνος Προετοιμασίας: 35 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος:6-10 λεπτά

Σάλτσα

2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 / 2 μέτριo κίτρινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 μέτριες σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φέτες
1 / 4 κούπας τριμμένο καρότο
1 κουταλάκι ρίγανη
1 κονσέρβα ολόκληρες αποφλοιωμένες ντομάτες
1 / 2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 / 4 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
4 ιταλικά καυτερά λουκάνικα
1 / 4 φλιτζανιού ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα βασιλικού

1 κιλό linguine
1 φλιτζάνι φρυγανισμένο ψωμί ψίχουλα (προαιρετικά)

Προετοιμασία:

• Προετοιμάστε τη σχάρα για άμεσο μαγείρεμα σε μέτρια θερμοκρασία.
• Σε μια μέτρια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ζεστάνετε το λάδι. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μαγειρέψτε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Προσθέστε το καρότο και τη ρίγανη. Μαγειρέψτε για άλλα 5 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Πάνω από ένα μεγάλο μπολ, λιώστε τις ντομάτες στα χέρια σας και προσθέσετε τις, μαζί με όλους τους χυμούς, μέσα στην κατσαρόλα. Καρυκεύστε με το αλάτι και το πιπέρι. Σιγοβράστε  για 10 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα ώστε να μην υπάρχουν μέσα μεγάλα κομμάτια ντομάτας.
• Ψήστε τα λουκάνικα σε απευθείας μέτρια φωτιά, με το καπάκι κλειστό όσο το δυνατόν περισσότερο, έως ότου δεν είναι πλέον ροζ στο κέντρο, 6 έως 10 λεπτά, γυρίζοντας περιστασιακά. Αφαιρέστε από τη σχάρα. Προσθέστε τα λουκάνικα και λίγο βασιλικό στην κατσαρόλα. Ανακατέψτε. Κρατήστε ζεστό.
• Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, μαγειρέψτε τα linguine. Στραγγίστε τα και προσθέστε τη σάλτσα. Ανακατέψτε. Σκεπάστε την κατσαρόλα για 1 λεπτό για να επιτρέψει στα ζυμαρικά να απορροφήσουν τη σάλτσα. Προσθέστε φρυγανισμένη τριμμένη φρυγανιά στην κορυφή, αν το επιθυμείτε. Σερβίρετε ζεστό.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗ ΓΕΥΣΗ
Κάντε ένα ταξίδι στη γεύση με τις γαστρονομικές προτάσεις μας