Για 4 άτομα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαριναρίσματος: 4 έως 6 ώρες
Χρόνος Ψησίματος: 8 έως 10 λεπτά
1 φλιτζάνι ζεστό νερό
3 κουταλιές αλάτι
3 κουταλιές της σούπας καφέ ζάχαρη
2 φλιτζάνια κρύο νερό
3 φύλλα φρέσκο δενδρολίβανο
2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ξύδι βαλσάμικο
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
4 χοιρινές μπριζόλες, χωρίς λίπος
Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Προετοιμασία:
• Σε ένα μέτριο μπολ συνδυάζουμε το ζεστό νερό, το αλάτι, τη ζάχαρη και χτυπάμε ελαφρά μέχρι το αλάτι και η ζάχαρη να διαλυθούν. Προσθέστε το κρύο νερό, μαζί με τα υπόλοιπα συστατικά.
• Τοποθετήστε τις μπριζόλες σε μια μεγάλη, κλειστή πλαστική σακούλα και ρίχνουμε το μίγμα. Πιέστε τον αέρα από το σάκο και σφραγίστε σφιχτά. Γυρίστε τη σακούλα για να διανεμηθεί το αλατόνερο, τοποθετήστε τη σακούλα σε ένα μπολ, και καταψύξτε για 4 έως 6 ώρες.
• Αφαιρέστε τις μπριζόλες από το σάκο και στεγνώστε τις με χαρτί κουζίνας. Ελαφριά αλείψτε και τις δύο πλευρές του κρέατος με λάδι. Αφήστε σε θερμοκρασία δωματίου για 15 έως 30 λεπτά πριν το ψήσιμο.
• Προετοιμάστε τη σχάρα για άμεσο μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά.
• Ψήστε τις μπριζόλες πάνω σε άμεση θερμότητα, με το καπάκι κλειστό όσο το δυνατόν περισσότερο, 8 έως 10 λεπτά, γυρίζοντας μία φορά ή δύο φορές. Αφαιρέστε από τη σχάρα και αφήστε το υπόλοιπο για 3 έως 5 λεπτά. Σερβίρετε ζεστό.