Σουβλάκια με χοιρινό και μάνγκο
Μαρινάδα
1 φλιτζάνι φρέσκο χυμό πορτοκάλι
2 κουταλιές μέλι με λίγο ξύσμα λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό lime
½ κουταλάκι τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
¼ κουταλάκι αλάτι
1 κουταλιά της σούπας φρέσκα φύλλα δυόσμου
2 κιλά φιλέτο χοιρινό χωρίς κόκαλο και χωρίς λίπος
2 κουταλιές της σούπας παρθένο ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού τσίλι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
½ κουταλάκι σκόρδο
½ κουταλάκι ρίγανη
¼ κουταλάκι τριμμένο μαύρο πιπέρι
2 μεγάλα μάνγκο κομμένα σε κυβάκια
Προετοιμασία:
• Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το lime, το χυμό πορτοκαλιού, το μέλι, το τζίντζερ και το αλάτι. Σιγοβράζουμε μέχρι να πάρει σύσταση σιροπιού για 20-30 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε το δυόσμο.
• Προσθέτουμε το χοιρινό σε ένα μπολ και το αλείφουμε ομοιόμορφα με λάδι. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τα υλικά της μαρινάδας. Περιλούζουμε το κρέας με το μίγμα.
• Περάστε το χοιρινό και το μάνγκο εναλλάξ στα σουβλάκια. Αφήστε τα πριν το ψήσιμο σε θερμοκρασία δωματίου για 15-30 λεπτά.
• Προετοιμάστε την ψησταριά για άμεσο ψήσιμο σε υψηλή φωτιά
• Ψήστε τα σουβλάκια σε άμεση δυνατή φωτιά με το καπάκι κλειστό όσο το δυνατόν περισσότερο έως ότου γίνει ροζ στο κέντρο του για περίπου 6-8 λεπτά γυρίζοντας μια φορά και αλλάζοντας θέση ανάλογα με τις προτιμήσεις σας για ομοιόμορφο ψήσιμο. Αφαιρούμε από τη σχάρα και το σερβίρουμε ζεστό με την σάλτσα από πάνω.