x

ΓΙΝΕ Ο ΨΗΣΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ
Δώσε μας το email σου για να ανακαλύψεις τον κόσμο της Weber

close

Select your country

 
United States
English
 
Australia
English
 
Austria
German
 
Bahrain
English
 
Belgium
Dutch | French
 
Canada
English
 
Croatia
Croatian
 
Cyprus
Greek
 
Czech Republic
Czech
 
Denmark
Danish
 
Egypt
English
 
Finland
Finnish | Swedish
 
France
French
 
Germany
German
 
Greece
Greek
 
Hungary
Hungarian
 
Iceland
Icelandic
 
India
English
 
Italy
Italian
 
Israel
Hebrew
 
Kingdom of Saudi
English
 
Kuwait
English
 
Lebanon
English
 
Luxembourg
Dutch | French
 
Mexico
Spanish
 
Netherlands
Dutch
 
Norway
Norwegian
 
Oman
English
 
Poland
Polish
 
Portugal
Portuguese
 
Republic of Ireland
English
 
Romania
Romanian
 
Russia
Russian
 
Slovak Republic
Slovak
 
Slovenia
Slovene
 
South Africa
English
 
Spain
Spanish
 
Sweden
Swedish
 
Switzerland
French | German
 
Turkey
Turkish
 
Ukraine
Ukrainian
 
United Arab Emirates
English
 
United Kingdom
English
 
Uruguay
Spanish
 
Brazil
Portuguese
Χώρες / International
Φιλετάκια χοιρινού με ασιατική σάλτσα φασολιών




Σερβίρει: 4 άτομα
Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά
Χρόνος μαριναρίσματος: 1 ώρα
Τρόπος ψησίματος: Μέτρια φωτιά 175ο-230ο C
Χρόνος ψησίματος: 4-5 λεπτά

Μαρινάδα
½ κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
1 κουταλιά της κούπας χυμό πορτοκάλι
1 κουταλιά της κούπας κινέζικο κρασί από ρύζι ή σέρυ
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
1 κουτάλι της σούπας σάλτσα hoisin
1 κουταλιά της σούπας ζεστό σουσαμέλαιο
1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο ροζ πιπέρι
2 κομμάτια ψαρονέφρι, περίπου 450 γρ. το καθένα
καθαρισμένα από το ορατό λίπος

Σάλτσα
2 κουταλιές της σούπας βρασμένα κινέζικα μαύρα φασόλια
½ κούπα ζωμό κότας
2 κουταλιές της σούπας κινέζικο κρασί από ρύζι ή σέρυ
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας
1 κουταλάκι του γλυκού κρυσταλική ζάχαρη
1 ½ κουταλάκι του γλυκού cornflour
1 κουταλιά της σούπας φυστικέλαιο ή φυτικό λάδι
2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο τζίντζερ
1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
2 κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκάλι

Εκτέλεση
1. Σ’ένα μέτριο μπολ χτυπάμε ελαφρά με σύρμα τα υλικά της μαρινάδας.
2. Αφαιρείτε τη λεπτή άκρη από το κάθε ψαρονέφρι και την κρατάτε για άλλη χρήση ή τη μαρινάρετε και την ψήνετε μαζί με τα φιλετάκια. Κόβετε το κάθε ψαρονέφρι σε 6 ίσα κομμάτια με πάχος περίπου 3,5 εκατοστά. Στη συνέχεια τα τοποθετείτε σε μια επιφάνεια εργασίας και με την παλάμη σας πατήστε τα ώστε να στρογγυλέψουν και να έχουν πάχος γύρω στα 2,5 εκαοστά. Τοποθετήστε τα φιλετάκια σε μια πλαστική σακούλα που κλείνει από πάνω και ρίξτε μέσα τη μαρινάδα. Βγάλτε τον αέρα από το σακουλάκι και κλείστε το καλά. Κουνείστε το καλά ώστε η μαρινάδα να πάει παντού και τοποθετείστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα. Που και που να κουνάτε το σακουλάκι.
3. Σ’ένα μικρό μπολ γεμάτο με ζεστό νερό μουλιάστε τα βρασμένα φασόλια για 10-20 λεπτά. Στεγνώνετε καλά. Τα χοντροκόβετε και τα αφήνετε στην άκρη. Σ’ένα άλλο μέτριο μπολ χτυπάτε ελαφριά το ζωμό κότας, το κινέζικο κρασί, τη σάλτσα σόγιας και τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Ρίχνετε σιγά-σιγά το cornflour και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί. Το αφήνετε στην άκρη.
4. Βάλτε το λάδι σε μια μικρή κατσαρόλα και ζεστάνετε σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε το ginger και το σκόρδο και ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 20 λεπτά. Ρίξτε τα φασόλια ανακατεύοντας, μετά ρίξτε το μίγμα με το cornflour μέχρι να αρχίσει να βράζει. Ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να δέσει η σάλτσα και να γίνει ελαφρώς παχύρευστη. Στη συνέχεια κατεβάστε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Ρίξτε το χυμό πορτοκάλι και ανακατέψτε.
5. Προετοιμάζετε τη ψησταριά για το ψήσιμο σε μέτρια θερμοκρασία. Βουρτσίζετε τη σχάρα ώστε να είναι καθαρή. Βγάζετε το χοιρινό από τη σακούλα και πετάτε τη μαρινάδα.
Ψήνετε τα φιλετάκια σε μέτρια φωτιά με το καπάκι κλειστό όσο γίνεται περισσότερο, μέχρι η γύρω επιφάνεια τους να είναι ομοιόμορφα ψημένη και το κέντρο ελαφρώς ροζ, έως 5 λεπτά και μετά γυρίστε το μεριά. Τέλος, τα βγάζετε από την ψησταριά, τα αφήνετε να ξεκουραστούν 2-3 λεπτά και τα σερβίρετε με την σάλτσα φασολιών.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗ ΓΕΥΣΗ
Κάντε ένα ταξίδι στη γεύση με τις γαστρονομικές προτάσεις μας