Για 4 άτομα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 11 έως 16 λεπτά
Υλικά:
1-1/2 κιλά χοιρινό κιμά (80 έως 85% άπαχο)
3 φρέσκα κρεμμυδάκια (το λευκό και πράσινο τμήμα μόνο), ψιλοκομμένο
2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
2 κουταλάκια του γλυκού ψημένο σησαμέλαιο
1 κουταλάκι του γλυκού καυτερή σάλτσα σκόρδου
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
4 φρέσκες φέτες ανανά,
4 ψωμάκια χάμπουργκερ,
4 φύλλα μαρούλι
4 κουταλάκια του γλυκού σάλτσα hoisin
Προετοιμασία:
1. Προετοιμάστε τη σχάρα για άμεσο μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά (177 ° έως 232 ° C).
2. Σε ένα μεγάλο μπολ συνδυάζουμε απαλά τα συστατικά για τα μπιφτέκια. Με βρεγμένα χέρια, σχηματίζουμε τέσσερα μπιφτεκάκια ίσου μεγέθους. Χρησιμοποιώντας τον αντίχειρά μας ή το πίσω μέρος ενός κουταλιού, κάνουμε μια ρηχή εσοχή στο κέντρο του κάθε μπιφτεκιού. Αυτό θα βοηθήσει τα μπιφτέκια να ψηθούν ομοιόμορφα και θα τα αποτρέψει από το να κολλήσουν στη σχάρα.
3. Ψήστε τα μπιφτεκάκια πάνω από άμεση θερμότητα στο μέσο, με το καπάκι κλειστό όσο το δυνατόν περισσότερο, μέχρι να ψηθούν, 10 έως 15 λεπτά, γυρίζοντας μία φορά ή δύο φορές. Την ίδια ώρα, ψήστε και τον ανανά πάνω από άμεση μέτρια φωτιά, περίπου 8 λεπτά, γυρίζοντας μία φορά. Αφαιρέστε από τη σχάρα.
4. Ψήστε τα ψωμάκια, με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω, πάνω από την άμεση μέτρια φωτιά, περίπου 1 λεπτό. Βάλτε τα μπιφτέκια πάνω στα φρυγανισμένα ψωμάκια με μαρούλι, σάλτσα hoisin, και μια φέτα ανανά. Σερβίρετε ζεστό.
ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗ ΓΕΥΣΗ
Κάντε ένα ταξίδι στη γεύση με τις γαστρονομικές προτάσεις μας