Για 4 άτομα
Χρόνος προετοιμασίας: 4 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 12-15 λεπτά
Λαχανοσαλάτα:
2 φλιτζάνια σε λεπτές φέτες πράσινο λάχανο
1 / 2 φλιτζάνι τριμμένο χοντροκομμένο πράσινο μήλο
1 / 2 φλιτζάνι τριμμένο καρότο χοντροκομμένο
2 κουταλιές ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα εστραγκόν
2 κουταλιές της σούπας ξίδι
1 κουταλιά κρυσταλλική ζάχαρη
1 / 2 κουταλάκι του γλυκού σπόρους σέλινου
1 / 4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Μπουρεκάκια:
1-1/2 κιλά χοιρινό
1 / 3 φλιτζανιού σάλτσα μήλου
1-1/2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού καυτερή σάλτσα πιπεριού
1 / 2 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
4 ψωμάκια Burger
Προετοιμασία:
• Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα υλικά για τη λαχανοσαλάτα. Καλύψτε και βάλτε στο ψυγείο μέχρι να είναι έτοιμο για να προστεθεί στα μπιφτέκια.
• Προετοιμάστε τη σχάρα για άμεσο μαγείρεμα σε μέτρια θερμοκρασία
• Σε ένα μεγάλο μπολ αναμείξτε ελαφρά τα συστατικά για τα μπουρεκάκια. Πλάστε τα τέσσερα μπιφτέκια σε ίσο μέγεθος και πάχος. Με τον αντίχειρα ή το πίσω μέρος ενός κουταλιού, κάντε μια ρηχή εσοχή, στο κέντρο του καθενός.
• Ψήστε τα Μπουρεκάκια πάνω από την άμεση μέτρια φωτιά, με το καπάκι κλειστό όσο το δυνατόν περισσότερο, ώσπου να ψηθούν, 12 έως 15 λεπτά, γυρίζοντας μία φορά. Αφαιρέστε τα εύκολα από τη σχάρα χωρίς να κολλήσουν. Στο τέλος του ψησίματος, ψήστε τα ψωμάκια και από τις δύο πλευρές. Τοποθετήστε το μπιφτέκι και από πάνω τη λαχανοσαλάτα. Σερβίρετε ζεστό.