x

ΓΙΝΕ Ο ΨΗΣΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ
Δώσε μας το email σου για να ανακαλύψεις τον κόσμο της Weber

close

Select your country

 
United States
English
 
Australia
English
 
Austria
German
 
Bahrain
English
 
Belgium
Dutch | French
 
Canada
English
 
Croatia
Croatian
 
Cyprus
Greek
 
Czech Republic
Czech
 
Denmark
Danish
 
Egypt
English
 
Finland
Finnish | Swedish
 
France
French
 
Germany
German
 
Greece
Greek
 
Hungary
Hungarian
 
Iceland
Icelandic
 
India
English
 
Italy
Italian
 
Israel
Hebrew
 
Kingdom of Saudi
English
 
Kuwait
English
 
Lebanon
English
 
Luxembourg
Dutch | French
 
Mexico
Spanish
 
Netherlands
Dutch
 
Norway
Norwegian
 
Oman
English
 
Poland
Polish
 
Portugal
Portuguese
 
Republic of Ireland
English
 
Romania
Romanian
 
Russia
Russian
 
Slovak Republic
Slovak
 
Slovenia
Slovene
 
South Africa
English
 
Spain
Spanish
 
Sweden
Swedish
 
Switzerland
French | German
 
Turkey
Turkish
 
Ukraine
Ukrainian
 
United Arab Emirates
English
 
United Kingdom
English
 
Uruguay
Spanish
 
Brazil
Portuguese
Χώρες / International
Ψητά παϊδάκια τυλιγμένα σε αλουμινόχαρτο




Για 4 άτομα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: περίπου 1-1/4 ώρα

Μαρινάδα

1 κουταλιά της σούπας αλάτι
2 κουταλάκια του γλυκού πάπρικα
2 κουταλάκια του γλυκού σκόρδο
2 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
1/2 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
2-1/2 κιλά παϊδάκια
1 φλιτζάνι ροκανίδια άσπρη καρυδιά, εμποτισμένο με νερό για τουλάχιστον 30 λεπτά
1 φλιτζάνι σάλτσα μπάρμπεκιου

• Προετοιμάστε τη σχάρα για άμεσο μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά
• Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τα υλικά της μαρινάδας
• Αφαιρέστε τη μεμβράνη από το πίσω μέρος των νευρώσεων. Κόψτε κάθε παϊδάκι σταυρωτά στη μέση για να δημιουργήσετε δύο μικρότερα.
• Καρυκεύστε κάθε μισό παϊδάκι ομοιόμορφα με τη μαρινάδα. Χρησιμοποιώντας αλουμινόχαρτο διπλό, τυλίξτε κάθε μισό παϊδάκι σαν πακετάκι.
• Τοποθετήστε τα παϊδάκια στη σχάρα πάνω από μέτρια φωτιά άμεση και μαγειρέψτε για 1 ώρα, με το καπάκι κλειστό, γυρίζοντας μερικές φορές, προσέχοντας να μην τρυπήσει το αλουμινόχαρτο.
• Αφαιρέστε τα πακετάκια από τη σχάρα και αφήστε το υπόλοιπο για περίπου 10 λεπτά. Ανοίξτε προσεκτικά τα πακέτα με το αλουμινόχαρτο, και απορρίψτε το λίπος και το αλουμινόχαρτο.
• Στραγγίζετε και προσθέτετε τα ροκανίδια απευθείας στα αναμμένα κάρβουνα ή στο δοχείο του καπνιστή, ακολουθώντας τις οδηγίες του κατασκευαστή. Όταν το ξύλο αρχίζει να καπνίζει, βάλτε τα παϊδάκια στη σχάρα. Ψήστε πάνω από την άμεση θερμότητα, με το καπάκι κλειστό όσο το δυνατόν περισσότερο, για 10 έως 12 λεπτά, γυρίζοντάς τα και ραντίζοντας μία ή δύο φορές με τη μαρινάδα. Αφαιρέστε από τη σχάρα και αφήστε για 5 λεπτά περίπου. Κόψτε σε επιμέρους πλευρές και σερβίρετε ζεστό με οποιαδήποτε υπόλοιπη σάλτσα.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗ ΓΕΥΣΗ
Κάντε ένα ταξίδι στη γεύση με τις γαστρονομικές προτάσεις μας