Ψητές Γαρίδες με μεξικάνικη σάλτσα
Σάλτσα:
12 tomatillos πλυμένα και καθαρισμένα
1 ώριμο αβοκάντο κομμένο σε κομματάκια
1 μέτρια ώριμη ντομάτα κομμένη σε κομματάκια
¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο λευκό κρεμμύδι
2 κουταλιές φρεσκοκομμένα φρέσκα φύλλα κόλιανδρο
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένη καυτερή πιπεριά
½ κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1-1/2 κιλά γαρίδες Τζάμπο (11-15 περίπου) ξεφλουδισμένες και χωρίς έντερα
Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και πάπρικα
Προετοιμασία:
• Προετοιμάστε την ψησταριά για άμεσο μαγείρεμα σε υψηλή θερμοκρασία
• Καθαρίστε τις μαγειρικές σχάρες. Ψήστε τα tomatillοs σε άμεση υψηλή θερμότητα με το καπάκι κλειστό όσο τον δυνατόν περισσότερο μέχρι να αρχίσουν να λιώνουν για περίπου 4-6 λεπτά γυρίζοντας 1 φορά. Τοποθετήστε τα tomatillos σε έναν επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να μαλακώσουν. Χύστε τα σε ένα μέτριο μπολ και ανακατέψτε μαζί και τα υπόλοιπα υλικά από την σάλτσα.
• Αλείψτε τις γαρίδες με το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα ομοιόμορφα. Ψήστε πάνω από άμεση δυνατή φωτιά με το καπάκι κλειστό όσο το δυνατόν περισσότερο μέχρι οι γαρίδες να είναι σφιχτές και αδιαφανή στο κέντρο 2-4 λεπτά γυρίζοντας 1 φορά. Σερβίρετε ζεστά με τη σάλτσα.