Για 4 άτομα
Χρόνος Προετοιμασίας:15 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος:32-41 λεπτά
1 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο
4 φρέσκα καλαμπόκια,
4 ουρές αστακού κάθε μια, περίπου 1/2 κιλό
αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Προετοιμασία:
• Σε μια μικρή κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο μέχρι να ανεβαίνει αφρός στην κορυφή και το γάλα να κατακαθίσει στον πυθμένα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, προσεκτικά αφαιρούμε τον αφρό. Ρίξτε περίπου 1/2 φλιτζάνι από το βούτυρο σε ένα μικρό κύπελλο, το υπόλοιπο φυλάξτε το για τη σάλτσα.
• Προετοιμάστε τη σχάρα για άμεσο μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά.
• Ψήστε το καλαμπόκι πάνω από άμεση θερμοκρασία στο μέσο της σχάρας, με το καπάκι κλειστό όσο το δυνατόν περισσότερο, έως ότου οι πυρήνες είναι τρυφεροί, 25 έως 30 λεπτά, γυρίζοντάς τα τρεις ή τέσσερις φορές. Χρησιμοποιήστε γάντια για να αφαιρέσετε τους φλοιούς.
• Τοποθετήστε κάθε ουρά αστακού, σε ένα ξύλο κοπής. Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι ή ψαλίδι κουζίνας, κόψτε κατά μήκος από το κέντρο της ουράς προς τα κάτω χωρίς να κόψετε την σάρκα. Αλείψτε το κρέας με το βούτυρο στο κύπελλο. Καρυκεύστε με αλάτι και πιπέρι.
• Ψήστε τις ουρές του αστακού, πάνω από την άμεση θερμότητα, με το καπάκι κλειστό, για 7 έως 11 λεπτά.
• Χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο μαχαίρι, χωρίστε κάθε ουρά αστακού κατά μήκος με το κέλυφος. Σερβίρετε ζεστό με το καλαμπόκι και το βούτυρο που σας περίσσεψε στην αρχή.