Για 4 άτομα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 4-6 λεπτά
Υλικά:
6 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο,
λεπτώς τριμμένο ξύσμα από 1 λεμόνι
3 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λάιμ
2 κουταλιές μέλι
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι
1 κουταλιά ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό , αλάτι μαύρο πιπέρι
16 χτένια και 3-4 φλιτζάνια πράσινη σαλάτα
Προετοιμασία:
1.Προετοιμάστε τη σχάρα για άμεσο μαγείρεμα σε υψηλή θερμοκρασία.
2.Σε ένα μικρό μπολ χτυπήστε 4 κουταλιές λάδι, το λάιμ, το ξύσμα και το χυμό, το μέλι, το κρεμμύδι, και το μαϊντανό. Καρυκεύστε με αλάτι και πιπέρι.
3.Καθαρίστε τα χτένια και αλείψτε τα με τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας λάδι και καρυκεύστε ομοιόμορφα με το αλάτι και το πιπέρι.
4.Ψήστε τα χτένια σε δυνατή φωτιά άμεσα, με το καπάκι κλειστό όσο το δυνατόν περισσότερο, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά και να είναι διάφανα στο κέντρο, 4 έως 6 λεπτά, γυρίζοντάς μία ή δύο φορές. Αφαιρέστε από τη σχάρα.
5.Χτυπήστε ελαφρά τη βινεγκρέτ και πάλι. Σε ένα μέτριο μπολ ανακατεύστε την πράσινη σαλάτα με τη βινεγκρέτ αρκετά. Χωρίστε σε ίσες ποσότητες την σαλάτα και τα χτένια και μοιράστε τα στα πιάτα. Σερβίρετε με την υπόλοιπη βινεγκρέτ.