x

ΓΙΝΕ Ο ΨΗΣΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ
Δώσε μας το email σου για να ανακαλύψεις τον κόσμο της Weber

close

Select your country

 
United States
English
 
Australia
English
 
Austria
German
 
Bahrain
English
 
Belgium
Dutch | French
 
Canada
English
 
Croatia
Croatian
 
Cyprus
Greek
 
Czech Republic
Czech
 
Denmark
Danish
 
Egypt
English
 
Finland
Finnish | Swedish
 
France
French
 
Germany
German
 
Greece
Greek
 
Hungary
Hungarian
 
Iceland
Icelandic
 
India
English
 
Italy
Italian
 
Israel
Hebrew
 
Kingdom of Saudi
English
 
Kuwait
English
 
Lebanon
English
 
Luxembourg
Dutch | French
 
Mexico
Spanish
 
Netherlands
Dutch
 
Norway
Norwegian
 
Oman
English
 
Poland
Polish
 
Portugal
Portuguese
 
Republic of Ireland
English
 
Romania
Romanian
 
Russia
Russian
 
Slovak Republic
Slovak
 
Slovenia
Slovene
 
South Africa
English
 
Spain
Spanish
 
Sweden
Swedish
 
Switzerland
French | German
 
Turkey
Turkish
 
Ukraine
Ukrainian
 
United Arab Emirates
English
 
United Kingdom
English
 
Uruguay
Spanish
 
Brazil
Portuguese
Χώρες / International
Σουβλάκια Γαρίδας με μαρινάδα Τζίντζερ




Για 6 άτομα
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος Μαριναρίσματος: περίπου 1 ώρα
Χρόνος Ψησίματος:4-6 λεπτά


Μαρινάρισμα

1/2 φλιτζάνι φρέσκο χυμό λάιμ
1/4 φλιτζάνι ξίδι ρυζιού
1/4 φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο τζίντζερ
1 κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο
1 κουταλιά φύλλα ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
 2 μεγάλες γαρίδες αποφλοιωμένες και χωρίς έντερα
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, (λευκό και πράσινο φως τμήματα μόνο)
1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά, κομμένη κομμάτια και καθαρισμένη

Προετοιμασία:
• Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα υλικά της μαρινάδας. Προσθέστε τις γαρίδες στο μπολ και ανακατέψτε ώστε να καλυφθούν ομοιόμορφα με τη μαρινάδα. Καλύψτε και καταψύξτε για περίπου μια ώρα.
• Βγάλτε τις γαρίδες από το μπολ και φυλάξτε τη μαρινάδα. Βάλτε τη μαρινάδα σε μια μικρή κατσαρόλα, αφήστε να πάρει βράση για ένα ολόκληρο λεπτό. Κατεβάστε από τη φωτιά.
• Προετοιμάστε τη σχάρα για άμεσο μαγείρεμα σε υψηλή θερμοκρασία.
•  Περάστε τις γαρίδες, τα κρεμμυδάκια, και τις πιπεριές στα σουβλάκια εναλλάξ. Ψήστε τα σουβλάκια πάνω από την άμεση δυνατή φωτιά, με το καπάκι κλειστό όσο το δυνατόν περισσότερο, έως ότου οι γαρίδες είναι ελαφρώς σφιχτές και αδιαφανή στην επιφάνεια στο κέντρο, περίπου 4 λεπτά, γυρίζοντάς μία ή δύο φορές και ραντίζοντας με τη μαρινάδα. Σερβίρετε ζεστό με ρύζι ή ζυμαρικά κινέζικα, αν το επιθυμείτε.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗ ΓΕΥΣΗ
Κάντε ένα ταξίδι στη γεύση με τις γαστρονομικές προτάσεις μας