Για 6 άτομα
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος Μαριναρίσματος: περίπου 1 ώρα
Χρόνος Ψησίματος:4-6 λεπτά
Μαρινάρισμα
1/2 φλιτζάνι φρέσκο χυμό λάιμ
1/4 φλιτζάνι ξίδι ρυζιού
1/4 φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο τζίντζερ
1 κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο
1 κουταλιά φύλλα ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
2 μεγάλες γαρίδες αποφλοιωμένες και χωρίς έντερα
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, (λευκό και πράσινο φως τμήματα μόνο)
1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά, κομμένη κομμάτια και καθαρισμένη
Προετοιμασία:
• Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα υλικά της μαρινάδας. Προσθέστε τις γαρίδες στο μπολ και ανακατέψτε ώστε να καλυφθούν ομοιόμορφα με τη μαρινάδα. Καλύψτε και καταψύξτε για περίπου μια ώρα.
• Βγάλτε τις γαρίδες από το μπολ και φυλάξτε τη μαρινάδα. Βάλτε τη μαρινάδα σε μια μικρή κατσαρόλα, αφήστε να πάρει βράση για ένα ολόκληρο λεπτό. Κατεβάστε από τη φωτιά.
• Προετοιμάστε τη σχάρα για άμεσο μαγείρεμα σε υψηλή θερμοκρασία.
• Περάστε τις γαρίδες, τα κρεμμυδάκια, και τις πιπεριές στα σουβλάκια εναλλάξ. Ψήστε τα σουβλάκια πάνω από την άμεση δυνατή φωτιά, με το καπάκι κλειστό όσο το δυνατόν περισσότερο, έως ότου οι γαρίδες είναι ελαφρώς σφιχτές και αδιαφανή στην επιφάνεια στο κέντρο, περίπου 4 λεπτά, γυρίζοντάς μία ή δύο φορές και ραντίζοντας με τη μαρινάδα. Σερβίρετε ζεστό με ρύζι ή ζυμαρικά κινέζικα, αν το επιθυμείτε.