Για 6 άτομα
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 2 έως 4 λεπτά
Συστατικά:
1 / 4 φλιτζάνι μέλι
1 κουταλιά της σούπας καυτερές πιπεριές με σάλτσα adobo
1 / 2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κιλό extra-large γαρίδες, χωρίς κέλυφος και χωρίς έντερα
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα κόλιαντρο
Προετοιμασία:
1)Σε ένα μεγάλο μπολ συνδυάστε το μέλι, τις καυτερές πιπεριές, και το αλάτι. Προσθέστε τις γαρίδες και φροντίστε να καλυφθούν με το μείγμα. Καλύψτε και μαρινάρετε σε θερμοκρασία δωματίου για 20 λεπτά ή στο ψυγείο για 1 ώρα.
2)Προετοιμάστε τη σχάρα για άμεσο μαγείρεμα σε υψηλή θερμοκρασία.
3) Βγάλτε τις γαρίδες από το κύπελλο και αφαιρέστε οποιαδήποτε υπόλοιπη μαρινάδα. Περάστε τις γαρίδες σε σουβλάκια, τρεις ανά σουβλάκι.
4)Ψήστε τις γαρίδες σε άμεση υψηλή θερμότητα, με το καπάκι κλειστό όσο το δυνατόν περισσότερο, 2 έως 4 λεπτά, γυρίζοντας μία φορά. Αφαιρέστε από τη σχάρα και πασπαλίστε με το κόλιαντρο. Σερβίρετε ζεστό.