x

ΓΙΝΕ Ο ΨΗΣΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ
Δώσε μας το email σου για να ανακαλύψεις τον κόσμο της Weber

close

Select your country

 
United States
English
 
Australia
English
 
Austria
German
 
Bahrain
English
 
Belgium
Dutch | French
 
Canada
English
 
Croatia
Croatian
 
Cyprus
Greek
 
Czech Republic
Czech
 
Denmark
Danish
 
Egypt
English
 
Finland
Finnish | Swedish
 
France
French
 
Germany
German
 
Greece
Greek
 
Hungary
Hungarian
 
Iceland
Icelandic
 
India
English
 
Italy
Italian
 
Israel
Hebrew
 
Kingdom of Saudi
English
 
Kuwait
English
 
Lebanon
English
 
Luxembourg
Dutch | French
 
Mexico
Spanish
 
Netherlands
Dutch
 
Norway
Norwegian
 
Oman
English
 
Poland
Polish
 
Portugal
Portuguese
 
Republic of Ireland
English
 
Romania
Romanian
 
Russia
Russian
 
Slovak Republic
Slovak
 
Slovenia
Slovene
 
South Africa
English
 
Spain
Spanish
 
Sweden
Swedish
 
Switzerland
French | German
 
Turkey
Turkish
 
Ukraine
Ukrainian
 
United Arab Emirates
English
 
United Kingdom
English
 
Uruguay
Spanish
 
Brazil
Portuguese
Χώρες / International
Καπνιστές ουρές αστακών με καλαμπόκι




 Για 4 άτομα

Χρόνος Προετοιμασίας:15 λεπτά

Χρόνος Ψησίματος:32-41 λεπτά

1 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο
4 φρέσκα καλαμπόκια,
4 ουρές αστακού κάθε μια, περίπου 1/2 κιλό
αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Προετοιμασία:
• Σε μια μικρή κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο μέχρι να ανεβαίνει αφρός στην κορυφή και το γάλα να κατακαθίσει στον πυθμένα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, προσεκτικά αφαιρούμε τον αφρό. Ρίξτε περίπου 1/2 φλιτζάνι από το βούτυρο σε ένα μικρό κύπελλο, το υπόλοιπο φυλάξτε το για τη σάλτσα.
•  Προετοιμάστε τη σχάρα για άμεσο μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά.
• Ψήστε το καλαμπόκι πάνω από άμεση θερμοκρασία στο μέσο της σχάρας, με το καπάκι κλειστό όσο το δυνατόν περισσότερο, έως ότου οι πυρήνες είναι τρυφεροί, 25 έως 30 λεπτά, γυρίζοντάς τα τρεις ή τέσσερις φορές. Χρησιμοποιήστε γάντια για να αφαιρέσετε τους φλοιούς.
• Τοποθετήστε κάθε ουρά αστακού, σε ένα ξύλο κοπής. Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι ή ψαλίδι κουζίνας, κόψτε κατά μήκος από το κέντρο της ουράς προς τα κάτω χωρίς να κόψετε την σάρκα. Αλείψτε το κρέας με το βούτυρο στο κύπελλο. Καρυκεύστε με αλάτι και πιπέρι.
• Ψήστε τις ουρές του αστακού, πάνω από την άμεση θερμότητα, με το καπάκι κλειστό, για 7 έως 11 λεπτά.
• Χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο μαχαίρι, χωρίστε κάθε ουρά αστακού κατά μήκος με το κέλυφος. Σερβίρετε ζεστό με το καλαμπόκι και το βούτυρο που σας περίσσεψε στην αρχή.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗ ΓΕΥΣΗ
Κάντε ένα ταξίδι στη γεύση με τις γαστρονομικές προτάσεις μας