x

ΓΙΝΕ Ο ΨΗΣΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ
Δώσε μας το email σου για να ανακαλύψεις τον κόσμο της Weber

close

Select your country

 
United States
English
 
Australia
English
 
Austria
German
 
Bahrain
English
 
Belgium
Dutch | French
 
Canada
English
 
Croatia
Croatian
 
Cyprus
Greek
 
Czech Republic
Czech
 
Denmark
Danish
 
Egypt
English
 
Finland
Finnish | Swedish
 
France
French
 
Germany
German
 
Greece
Greek
 
Hungary
Hungarian
 
Iceland
Icelandic
 
India
English
 
Italy
Italian
 
Israel
Hebrew
 
Kingdom of Saudi
English
 
Kuwait
English
 
Lebanon
English
 
Luxembourg
Dutch | French
 
Mexico
Spanish
 
Netherlands
Dutch
 
Norway
Norwegian
 
Oman
English
 
Poland
Polish
 
Portugal
Portuguese
 
Republic of Ireland
English
 
Romania
Romanian
 
Russia
Russian
 
Slovak Republic
Slovak
 
Slovenia
Slovene
 
South Africa
English
 
Spain
Spanish
 
Sweden
Swedish
 
Switzerland
French | German
 
Turkey
Turkish
 
Ukraine
Ukrainian
 
United Arab Emirates
English
 
United Kingdom
English
 
Uruguay
Spanish
 
Brazil
Portuguese
Χώρες / International
Καπνιστός σολομός σε πλάκα κέδρος




Μαρινάδα:

4 κουταλάκια φρέσκο χυμό λεμονιού
4 κουταλάκια Μουστάρδα
4 κουταλάκια μέλι
4 κουταλάκια ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
1 κουταλιά σκόνη σκόρδου
1 κουταλιά φρεσκοτριμμένο πιπέρι
½ κουταλιά φρεσκοτριμμένο πιπέρι καγιέν
120 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 ολόκληρο φιλέτο σολομού με το δέρμα
1 ½ κουταλιά χοντρό θαλασσινό αλάτι
½ κουταλιά φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 πλάκα κέδρος της Weber, μουλιασμένη για περίπου 1 ώρα

Προετοιμασία:

• Αναμείξτε όλα τα συστατικά της μαρινάδας εκτός από το λάδι σε ένα μίξερ μέχρι να συνδυαστούν ομοιόμορφα. Στη συνέχεια προσθέστε και το λάδι για να δημιουργήσετε μια ομαλή μαρινάδα.
• Καθαρίστε το σολομό και καρυκεύστε τον με αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια, αλείψτε τον με τη μισή μαρινάδα.
• Προετοιμάστε τη σχάρα για ψήσιμο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και τοποθετείστε την πλάκα κέδρου, η οποία έχει μουλιάσει, και το σολομό από πάνω. Στη συνέχεια κλείστε το καπάκι.
• Ο σολομός σας θα είναι έτοιμος όταν θα είναι ροζ στη μέση και κάπως καφέ στα άκρα. Ο χρόνος ψησίματος ποικίλει ανάλογα με το πάχος του σολομού και κυμαίνεται από 20-25 λεπτά. Σερβίρετε το σολομό ζεστό με την υπόλοιπη μαρινάδα.

                                         

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗ ΓΕΥΣΗ
Κάντε ένα ταξίδι στη γεύση με τις γαστρονομικές προτάσεις μας