Μαρινάδα:
4 κουταλάκια φρέσκο χυμό λεμονιού
4 κουταλάκια Μουστάρδα
4 κουταλάκια μέλι
4 κουταλάκια ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
1 κουταλιά σκόνη σκόρδου
1 κουταλιά φρεσκοτριμμένο πιπέρι
½ κουταλιά φρεσκοτριμμένο πιπέρι καγιέν
120 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 ολόκληρο φιλέτο σολομού με το δέρμα
1 ½ κουταλιά χοντρό θαλασσινό αλάτι
½ κουταλιά φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 πλάκα κέδρος της Weber, μουλιασμένη για περίπου 1 ώρα
Προετοιμασία:
• Αναμείξτε όλα τα συστατικά της μαρινάδας εκτός από το λάδι σε ένα μίξερ μέχρι να συνδυαστούν ομοιόμορφα. Στη συνέχεια προσθέστε και το λάδι για να δημιουργήσετε μια ομαλή μαρινάδα.
• Καθαρίστε το σολομό και καρυκεύστε τον με αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια, αλείψτε τον με τη μισή μαρινάδα.
• Προετοιμάστε τη σχάρα για ψήσιμο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και τοποθετείστε την πλάκα κέδρου, η οποία έχει μουλιάσει, και το σολομό από πάνω. Στη συνέχεια κλείστε το καπάκι.
• Ο σολομός σας θα είναι έτοιμος όταν θα είναι ροζ στη μέση και κάπως καφέ στα άκρα. Ο χρόνος ψησίματος ποικίλει ανάλογα με το πάχος του σολομού και κυμαίνεται από 20-25 λεπτά. Σερβίρετε το σολομό ζεστό με την υπόλοιπη μαρινάδα.