Για 4 άτομα
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος ψύξης: 1 ώρα
Χρόνος Ψησίματος: 6 έως 8 λεπτά
Συστατικά
1 φιλέτο σολομού χωρίς πέτσα,
¾ φλιτζανιού ψίχα ψωμιού
¼ φλιτζάνι μαγιονέζα
3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα κόλιανδρου
αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
σάλτσα
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα κόλιανδρου
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
1 ½ κουταλιές της σούπας κάππαρη, στραγγισμένη και ψιλοκομμένη
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
Φρέσκο ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
4 ψωμάκια για χάμπουργκερ,
4 φύλλα μαρουλιού
2 κόκκινες ντομάτες κομμένες σε 4 φέτες
Προετοιμασία:
Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων προσθέστε τα κομμάτια σολομού. Μεταφέρετε το σολομό σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά, συμπεριλαμβανομένων ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ¼ κουταλάκι πιπέρι και ανακατέψτε απαλά για να συνδυάσετε. Με βρεγμένα χέρια, σχηματίστε τέσσερα μπιφτέκια ίσου μεγέθους. Τακτοποιήστε τα μπιφτέκια σε μια πιατέλα, καλύψτε με μια πλαστική μεμβράνη, και καταψύξτε για 1 ώρα.
Σε ένα μέτριο μπολ ανακατεύουμε τα υλικά της σάλτσας, συμπεριλαμβανομένων ¼ φλιτζάνι λάδι και το αλάτι και το πιπέρι.
Προετοιμάστε τη σχάρα για άμεσο μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά (350 ° έως 450 ° F).
Αλείψτε τα μπιφτέκια και από τις δύο πλευρές με λάδι. Ψήστε τα μπιφτέκια σε άμεση μέτρια φωτιά, με το καπάκι κλειστό, 6 έως 8 λεπτά, προσεκτικά γυρίζοντας μία φορά. Κατά τη διάρκεια της τελευταίας στιγμής του χρόνου ψησίματος, ψήστε τα ψωμάκια, πάνω από την άμεση θερμότητα.
Φτιάξτε κάθε burger σε φρυγανισμένο ψωμάκι με μαρούλι, το μπιφτέκι από σολομό και τις φέτες ντομάτας με τη σάλτσα. Σερβίρετε ζεστό.