x

ΓΙΝΕ Ο ΨΗΣΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ
Δώσε μας το email σου για να ανακαλύψεις τον κόσμο της Weber

close

Select your country

 
United States
English
 
Australia
English
 
Austria
German
 
Bahrain
English
 
Belgium
Dutch | French
 
Canada
English
 
Croatia
Croatian
 
Cyprus
Greek
 
Czech Republic
Czech
 
Denmark
Danish
 
Egypt
English
 
Finland
Finnish | Swedish
 
France
French
 
Germany
German
 
Greece
Greek
 
Hungary
Hungarian
 
Iceland
Icelandic
 
India
English
 
Italy
Italian
 
Israel
Hebrew
 
Kingdom of Saudi
English
 
Kuwait
English
 
Lebanon
English
 
Luxembourg
Dutch | French
 
Mexico
Spanish
 
Netherlands
Dutch
 
Norway
Norwegian
 
Oman
English
 
Poland
Polish
 
Portugal
Portuguese
 
Republic of Ireland
English
 
Romania
Romanian
 
Russia
Russian
 
Slovak Republic
Slovak
 
Slovenia
Slovene
 
South Africa
English
 
Spain
Spanish
 
Sweden
Swedish
 
Switzerland
French | German
 
Turkey
Turkish
 
Ukraine
Ukrainian
 
United Arab Emirates
English
 
United Kingdom
English
 
Uruguay
Spanish
 
Brazil
Portuguese
Χώρες / International
Μύδια με παρμεζάνα και Σκόρδο




4 μερίδες
     Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
     Χρόνος Ψησίματος: 4 έως 10 λεπτά

Σάλτσα

         1/4 φλυτζάνι ανάλατο βούτυρο, μαλακό
         1/4 φλιτζάνι τριμμένο Parmigiano-Reggiano τυρί ®
         2 μέτριες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
         1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
         1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
    
         24 μεγάλα, ζωντανά μύδια, καθαρισμένα
         2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό

Προετοιμασία:

Προετοιμάστε τη σχάρα για άμεσο μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά.

     Σε ένα μικρό μπολ συνδυάστε τα συστατικά της σάλτσας και ανακατέψτε με ένα πιρούνι.

   Ψήστε τα μύδια πάνω από την άμεση θερμότητα στο μέσο, με το καπάκι κλειστό, μέχρι να ανοίξουν, από 2 έως 5 λεπτά. Μεταφέρετε τα μύδια σε ένα πιάτο. Πετάξτε τα μύδια που δεν άνοιξαν. Προθερμάνετε το τηγάνι πάνω από την άμεση θερμότητα μέσο για περίπου 10 λεπτά.

     Όταν τα μύδια είναι αρκετά δροσερά για να τα χειριστείτε, τραβήξτε μακριά την κορυφή από το κέλυφος, αφήνοντας το μύδι στο κάτω μισό του κελύφους. Προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού από τη σάλτσα πάνω από κάθε μύδι.

     Τοποθετήστε τα μύδια σε ένα ενιαίο στρώμα στο τηγάνι. Ψήστε πάνω από άμεση θερμότητα στο μέσο, με το καπάκι κλειστό, 2 έως 5 λεπτά. Αφαιρέστε από τη σχάρα και προσθέστε μαϊντανό. Σερβίρετε αμέσως.
ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗ ΓΕΥΣΗ
Κάντε ένα ταξίδι στη γεύση με τις γαστρονομικές προτάσεις μας