Μύδια με παρμεζάνα και Σκόρδο
4 μερίδες
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 4 έως 10 λεπτά
Σάλτσα
1/4 φλυτζάνι ανάλατο βούτυρο, μαλακό
1/4 φλιτζάνι τριμμένο Parmigiano-Reggiano τυρί ®
2 μέτριες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
24 μεγάλα, ζωντανά μύδια, καθαρισμένα
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
Προετοιμασία:
Προετοιμάστε τη σχάρα για άμεσο μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά.
Σε ένα μικρό μπολ συνδυάστε τα συστατικά της σάλτσας και ανακατέψτε με ένα πιρούνι.
Ψήστε τα μύδια πάνω από την άμεση θερμότητα στο μέσο, με το καπάκι κλειστό, μέχρι να ανοίξουν, από 2 έως 5 λεπτά. Μεταφέρετε τα μύδια σε ένα πιάτο. Πετάξτε τα μύδια που δεν άνοιξαν. Προθερμάνετε το τηγάνι πάνω από την άμεση θερμότητα μέσο για περίπου 10 λεπτά.
Όταν τα μύδια είναι αρκετά δροσερά για να τα χειριστείτε, τραβήξτε μακριά την κορυφή από το κέλυφος, αφήνοντας το μύδι στο κάτω μισό του κελύφους. Προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού από τη σάλτσα πάνω από κάθε μύδι.
Τοποθετήστε τα μύδια σε ένα ενιαίο στρώμα στο τηγάνι. Ψήστε πάνω από άμεση θερμότητα στο μέσο, με το καπάκι κλειστό, 2 έως 5 λεπτά. Αφαιρέστε από τη σχάρα και προσθέστε μαϊντανό. Σερβίρετε αμέσως.
ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗ ΓΕΥΣΗ
Κάντε ένα ταξίδι στη γεύση με τις γαστρονομικές προτάσεις μας