x

ΓΙΝΕ Ο ΨΗΣΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ
Δώσε μας το email σου για να ανακαλύψεις τον κόσμο της Weber

close

Select your country

 
United States
English
 
Australia
English
 
Austria
German
 
Bahrain
English
 
Belgium
Dutch | French
 
Canada
English
 
Croatia
Croatian
 
Cyprus
Greek
 
Czech Republic
Czech
 
Denmark
Danish
 
Egypt
English
 
Finland
Finnish | Swedish
 
France
French
 
Germany
German
 
Greece
Greek
 
Hungary
Hungarian
 
Iceland
Icelandic
 
India
English
 
Italy
Italian
 
Israel
Hebrew
 
Kingdom of Saudi
English
 
Kuwait
English
 
Lebanon
English
 
Luxembourg
Dutch | French
 
Mexico
Spanish
 
Netherlands
Dutch
 
Norway
Norwegian
 
Oman
English
 
Poland
Polish
 
Portugal
Portuguese
 
Republic of Ireland
English
 
Romania
Romanian
 
Russia
Russian
 
Slovak Republic
Slovak
 
Slovenia
Slovene
 
South Africa
English
 
Spain
Spanish
 
Sweden
Swedish
 
Switzerland
French | German
 
Turkey
Turkish
 
Ukraine
Ukrainian
 
United Arab Emirates
English
 
United Kingdom
English
 
Uruguay
Spanish
 
Brazil
Portuguese
Χώρες / International
Σολομός με ζυμαρικά




Υλικά

2 κουταλιές της σούπας παρθένο ελαιόλαδο
1 συσκευασία με ντοματίνια κομμένα στην μέση
1/3 φλιτζάνι κομμένος φρέσκος βασιλικός
½ κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
2 φιλέτα σολομού με το δέρμα, περίπου 200γρ. το κάθε ένα, καθαρισμένα από μικρά αγκάθια
¼ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι 
200γρ. πένες ριγκατε

Οδηγίες

Προετοιμάστε την σχάρα σε άμεσο μαγείρεμα με δυνατή φωτιά(230°C έως 290°C βαθμούς)

Φέρτε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσουν τα ζυμαρικά

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε την μια κουταλιά λάδι και το αφήνουμε λίγο να ζεσταθεί. Στην συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες και τις μαγειρεύουμε 3-4 λεπτά έτσι ώστε να μαλακώσουν. Βγάζουμε το τηγάνι από την φωτιά και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο βασιλικό και το ¼ του γλυκού αλάτι.

Ανακατέψτε το άλλο κουταλάκι λάδι με το τριμμένο σκόρδο και απλώστε το μίγμα πάνω στα φιλέτα σολομού. Πασπαλίστε το σολομό με το υπόλοιπο αλάτι που έχει μείνει και με το πιπέρι.

Ψήστε το σολομό με την πλευρά του δέρματος προς τα πάνω, πάνω σε άμεση υψηλή θερμότητα με το καπάκι κλειστό για περίπου 6-7 λεπτά (μέχρι να μπορείτε να σηκώσετε τα φιλέτα από την σχάρα χωρίς να κολάν). Συνεχίστε να ψήνετε τα φιλέτα μέχρι το επιθυμητό επίπεδο ψησίματος. Πχ. Συν 2-3 λεπτά για medium rare. Αφαιρέστε τα από την σχάρα και σκεπάστε τα με ένα αλουμινόχαρτο για να παραμείνουν ζεστά.

Εν τω μεταξύ μαγειρεύετε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας. Στραγγίστε τα μακαρόνια και φυλάξτε μισό φλιτζάνι από το νερό τους. Μεταφέρετε αμέσως τα μακαρόνια στο τηγάνι με το μίγμα ντομάτας-βασιλικού. Ρίξτε από πάνω το νερό των ζυμαρικών κουτάλι-κουτάλι και ανακατέψτε μέχρι η σάλτσα να ανακατευτεί καλά με τα μακαρόνια.

Κόψτε τον σολομό σε μικρά κομμάτια και αφαιρέστε το δέρμα. Απλώστε τον σολομό μέσα στα μακαρόνια, διακοσμήστε με βασιλικό και σερβίρετε.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗ ΓΕΥΣΗ
Κάντε ένα ταξίδι στη γεύση με τις γαστρονομικές προτάσεις μας