Υλικά
2 κουταλιές της σούπας παρθένο ελαιόλαδο
1 συσκευασία με ντοματίνια κομμένα στην μέση
1/3 φλιτζάνι κομμένος φρέσκος βασιλικός
½ κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
2 φιλέτα σολομού με το δέρμα, περίπου 200γρ. το κάθε ένα, καθαρισμένα από μικρά αγκάθια
¼ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
200γρ. πένες ριγκατε
Οδηγίες
Προετοιμάστε την σχάρα σε άμεσο μαγείρεμα με δυνατή φωτιά(230°C έως 290°C βαθμούς)
Φέρτε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσουν τα ζυμαρικά
Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε την μια κουταλιά λάδι και το αφήνουμε λίγο να ζεσταθεί. Στην συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες και τις μαγειρεύουμε 3-4 λεπτά έτσι ώστε να μαλακώσουν. Βγάζουμε το τηγάνι από την φωτιά και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο βασιλικό και το ¼ του γλυκού αλάτι.
Ανακατέψτε το άλλο κουταλάκι λάδι με το τριμμένο σκόρδο και απλώστε το μίγμα πάνω στα φιλέτα σολομού. Πασπαλίστε το σολομό με το υπόλοιπο αλάτι που έχει μείνει και με το πιπέρι.
Ψήστε το σολομό με την πλευρά του δέρματος προς τα πάνω, πάνω σε άμεση υψηλή θερμότητα με το καπάκι κλειστό για περίπου 6-7 λεπτά (μέχρι να μπορείτε να σηκώσετε τα φιλέτα από την σχάρα χωρίς να κολάν). Συνεχίστε να ψήνετε τα φιλέτα μέχρι το επιθυμητό επίπεδο ψησίματος. Πχ. Συν 2-3 λεπτά για medium rare. Αφαιρέστε τα από την σχάρα και σκεπάστε τα με ένα αλουμινόχαρτο για να παραμείνουν ζεστά.
Εν τω μεταξύ μαγειρεύετε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας. Στραγγίστε τα μακαρόνια και φυλάξτε μισό φλιτζάνι από το νερό τους. Μεταφέρετε αμέσως τα μακαρόνια στο τηγάνι με το μίγμα ντομάτας-βασιλικού. Ρίξτε από πάνω το νερό των ζυμαρικών κουτάλι-κουτάλι και ανακατέψτε μέχρι η σάλτσα να ανακατευτεί καλά με τα μακαρόνια.
Κόψτε τον σολομό σε μικρά κομμάτια και αφαιρέστε το δέρμα. Απλώστε τον σολομό μέσα στα μακαρόνια, διακοσμήστε με βασιλικό και σερβίρετε.