Για 4 άτομα
Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 8-11 λεπτά
Σαλάτα
1 μέτριο βολβό μάραθου
1/2 φλιτζάνι πράσινες ελιές με πιπεριές,
3 κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μάραθο
1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι ψιλοκομμένο ξύσμα λεμονιού
4 φιλέτα σολομού
2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¼ κουταλάκι τριμμένο μαύρο πιπέρι
Προετοιμασία:
Γεμίστε ένα μικρό κατσαρολάκι με νερό. Προσθέστε λίγο αλάτι στο νερό και αφήστε να πάρει μια βράση σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία. Μειώστε τη θερμοκρασία στο μέτριο και σιγοβράστε απαλά το βολβό του μάραθου για 3 λεπτά. Αφαιρέστε από το νερό και βάλτε το μέσα σε ένα μπολ με πάγο για να δροσιστεί γρήγορα. Αφαιρέστε το βολβό από το παγωμένο νερό, κόψτε το άκρο της ρίζας, και κόψτε και σε λεπτές φέτες.
Προετοιμάστε τη σχάρα για άμεσο μαγείρεμα πάνω σε υψηλή θερμοκρασία.
Σε ένα μέτριο μπολ αναμιγνύουμε τα συστατικά για τη σαλάτα. Ενώ θα μαρινάρουμε ψήνουμε το σολομό.
Αλείψτε το σολομό με το λάδι και καρυκεύστε με το αλάτι και το πιπέρι. Ψήστε το σολομό σε άμεση υψηλή θερμοκρασία, με το καπάκι κλειστό όσο το δυνατόν περισσότερο, έως ότου μπορείτε να αφαιρέστε τα φιλέτα από τη σχάρα με λαβίδες, χωρίς να κολλήσουν, 6 έως 8 λεπτά. Μεταφέρετε το σολομό σε πιάτα και προσθέστε από πάνω τη σαλάτα.