Για 4 άτομα
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 10-15 λεπτά
1/2 κουταλάκι του γλυκού σπόρους μάραθου
12 ουγκιές φρέσκα φύλλα σπανάκι,
6 κουταλιές της σούπας (3/4 ραβδί) ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κύβους
4 κρεμμυδάκια (άσπρο και πράσινο φως τμήματα μόνο), ψιλοκομμένο
3 κουταλιές φρέσκα φύλλα εστραγκόν
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο τριμμένο τυρί parmigiano reggiano ®
4 κουταλάκια λικέρ anisette
3 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένα
1/2 κουταλάκι ξύδι από λευκό κρασί
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
4 φιλέτα σολομού χωρίς την πέτσα και χωρίς κόκκαλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
Μαγειρευμένο άσπρο ρύζι
Προετοιμασία:
• Σε ένα μύλο μπαχαρικών προσθέστε το ψιλοκομμένο μαράθο. Βάλτε τους σπόρος σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, μαζί με 1/2 φλιτζάνι φύλλα σπανάκι και τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής . Αφήστε να αναμιγνύονται μέχρι το σπανάκι και τα κρεμμυδάκια να είναι καλά ψιλοκομμένα, ξύνοντας κάτω από τις πλευρές του μπολ συχνά.
• Προετοιμάστε τη σχάρα για άμεσο μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά.
• Καρυκεύστε τα φιλέτα και από τις δύο πλευρές με το αλάτι και το πιπέρι και τακτοποιήστε τα σε ένα ταψί με επένδυση αλουμινίου. Απλώστε 2 - 3 κουταλιές από το μίγμα πάνω από την κορυφή του κάθε φιλέτου.
• Μαγειρέψτε τα φιλέτα στη σχάρα σε μέτρια φωτιά άμεση, με το καπάκι κλειστό, μέχρι να ψηθεί στο επιθυμητό επίπεδό σας, από 8 έως 12 λεπτά για μεσαίο ψήσιμο. Μεταφέρετε τα φιλέτα σε μια πυρίμαχη επιφάνεια. Διατηρήστε τα φιλέτα ζεστά.
• Προσθέστε οποιαδήποτε δεσμευμένο μίγμα και το υπόλοιπο σπανάκι στο ταψί. Χρησιμοποιήστε λαβίδες για να ντύσετε το σπανάκι με το μίγμα. Τοποθετήστε σε μέτρια φωτιά άμεση, κλείστε το καπάκι και μαγειρέψτε μέχρι το σπανάκι να μαραθεί, 2 έως 3 λεπτά, γυρίζοντας κατά διαστήματα. Αφαιρέστε από τη σχάρα.
• Για να σερβίρετε, βάλτε μια κουταλιά ρύζι σε ατομικά πιάτα. Προσθέστε σπανάκι πάνω από κάθε φιλέτο σολομού.