x

ΓΙΝΕ Ο ΨΗΣΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ
Δώσε μας το email σου για να ανακαλύψεις τον κόσμο της Weber

close

Select your country

 
United States
English
 
Australia
English
 
Austria
German
 
Bahrain
English
 
Belgium
Dutch | French
 
Canada
English
 
Croatia
Croatian
 
Cyprus
Greek
 
Czech Republic
Czech
 
Denmark
Danish
 
Egypt
English
 
Finland
Finnish | Swedish
 
France
French
 
Germany
German
 
Greece
Greek
 
Hungary
Hungarian
 
Iceland
Icelandic
 
India
English
 
Italy
Italian
 
Israel
Hebrew
 
Kingdom of Saudi
English
 
Kuwait
English
 
Lebanon
English
 
Luxembourg
Dutch | French
 
Mexico
Spanish
 
Netherlands
Dutch
 
Norway
Norwegian
 
Oman
English
 
Poland
Polish
 
Portugal
Portuguese
 
Republic of Ireland
English
 
Romania
Romanian
 
Russia
Russian
 
Slovak Republic
Slovak
 
Slovenia
Slovene
 
South Africa
English
 
Spain
Spanish
 
Sweden
Swedish
 
Switzerland
French | German
 
Turkey
Turkish
 
Ukraine
Ukrainian
 
United Arab Emirates
English
 
United Kingdom
English
 
Uruguay
Spanish
 
Brazil
Portuguese
Χώρες / International
Σολομός Ροκφέλερ




Για 4 άτομα
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 10-15 λεπτά

1/2 κουταλάκι του γλυκού σπόρους μάραθου
12 ουγκιές φρέσκα φύλλα σπανάκι,
6 κουταλιές της σούπας (3/4 ραβδί) ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κύβους
4 κρεμμυδάκια (άσπρο και πράσινο φως τμήματα μόνο), ψιλοκομμένο
3 κουταλιές φρέσκα φύλλα εστραγκόν
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο τριμμένο τυρί parmigiano reggiano ®
4 κουταλάκια λικέρ anisette
3 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένα
1/2 κουταλάκι ξύδι από λευκό κρασί
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
4 φιλέτα σολομού χωρίς την πέτσα και χωρίς κόκκαλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
Μαγειρευμένο άσπρο ρύζι

Προετοιμασία:

• Σε ένα μύλο μπαχαρικών προσθέστε το ψιλοκομμένο μαράθο. Βάλτε τους σπόρος σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, μαζί με 1/2 φλιτζάνι φύλλα σπανάκι και τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής . Αφήστε να αναμιγνύονται μέχρι το σπανάκι και τα κρεμμυδάκια να είναι καλά ψιλοκομμένα, ξύνοντας κάτω από τις πλευρές του μπολ συχνά.
• Προετοιμάστε τη σχάρα για άμεσο μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά.
• Καρυκεύστε τα φιλέτα και από τις δύο πλευρές με το αλάτι και το πιπέρι και τακτοποιήστε τα σε ένα ταψί με επένδυση αλουμινίου. Απλώστε 2 - 3 κουταλιές από το μίγμα πάνω από την κορυφή του κάθε φιλέτου.
• Μαγειρέψτε τα φιλέτα στη σχάρα σε μέτρια φωτιά άμεση, με το καπάκι κλειστό, μέχρι να ψηθεί στο επιθυμητό επίπεδό σας, από 8 έως 12 λεπτά για μεσαίο ψήσιμο. Μεταφέρετε τα φιλέτα σε μια πυρίμαχη επιφάνεια. Διατηρήστε τα φιλέτα ζεστά.
• Προσθέστε οποιαδήποτε δεσμευμένο μίγμα και το υπόλοιπο σπανάκι στο ταψί. Χρησιμοποιήστε λαβίδες για να ντύσετε το σπανάκι με το μίγμα. Τοποθετήστε σε μέτρια φωτιά άμεση, κλείστε το καπάκι και μαγειρέψτε μέχρι το σπανάκι να μαραθεί, 2 έως 3 λεπτά, γυρίζοντας κατά διαστήματα. Αφαιρέστε από τη σχάρα.
• Για να σερβίρετε, βάλτε μια κουταλιά ρύζι σε ατομικά πιάτα. Προσθέστε  σπανάκι πάνω από κάθε φιλέτο σολομού.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗ ΓΕΥΣΗ
Κάντε ένα ταξίδι στη γεύση με τις γαστρονομικές προτάσεις μας