Για 4 άτομα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 8-11 λεπτά
Σάλτσα
1/3 φλιτζάνι μαγιονέζα
1/4 φλιτζάνι ξινή κρέμα
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο σχοινόπρασο
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι (λευκό και πράσινο τμήμα μόνο)
1 κουταλιά της σούπας ξίδι εστραγκόν
2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο χυμό λεμονιού
3 φιλέτα αντσούγιας
4 φιλέτα σολομού (με το δέρμα),
Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, λάδι, αλάτι, μαύρο πιπέρι
Προετοιμασία:
• Σε ένα μέτριο μπολ ανακατεύουμε τα υλικά της σάλτσας.
• Προετοιμάστε τη σχάρα για άμεσο μαγείρεμα πάνω σε υψηλή θερμότητα.
• Γενναιόδωρα βουρτσίστε το σολομό με λάδι και καρυκεύστε ομοιόμορφα με αλάτι και πιπέρι. Ψήστε το σολομό, πάνω από άμεση δυνατή φωτιά, με το καπάκι κλειστό όσο το δυνατόν περισσότερο, έως ότου μπορείτε να βγάλετε τα φιλέτα με λαβίδες από την σχάρα χωρίς να κολλήσουν, 6 έως 8 λεπτά. Γυρίστε τα φιλέτα και μαγειρέψτε τα μέχρι το σημείο που επιθυμείτε, 2 έως 3 λεπτά για μεσαίο ψήσιμο. Μεταφέρετε τα φιλέτα σε πιάτα σερβιρίσματος. Με ένα κουταλάκι περιχύστε τη σάλτσα πάνω από το φιλέτο. Σερβίρετε αμέσως.