x

ΓΙΝΕ Ο ΨΗΣΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ
Δώσε μας το email σου για να ανακαλύψεις τον κόσμο της Weber

close

Select your country

 
United States
English
 
Australia
English
 
Austria
German
 
Bahrain
English
 
Belgium
Dutch | French
 
Canada
English
 
Croatia
Croatian
 
Cyprus
Greek
 
Czech Republic
Czech
 
Denmark
Danish
 
Egypt
English
 
Finland
Finnish | Swedish
 
France
French
 
Germany
German
 
Greece
Greek
 
Hungary
Hungarian
 
Iceland
Icelandic
 
India
English
 
Italy
Italian
 
Israel
Hebrew
 
Kingdom of Saudi
English
 
Kuwait
English
 
Lebanon
English
 
Luxembourg
Dutch | French
 
Mexico
Spanish
 
Netherlands
Dutch
 
Norway
Norwegian
 
Oman
English
 
Poland
Polish
 
Portugal
Portuguese
 
Republic of Ireland
English
 
Romania
Romanian
 
Russia
Russian
 
Slovak Republic
Slovak
 
Slovenia
Slovene
 
South Africa
English
 
Spain
Spanish
 
Sweden
Swedish
 
Switzerland
French | German
 
Turkey
Turkish
 
Ukraine
Ukrainian
 
United Arab Emirates
English
 
United Kingdom
English
 
Uruguay
Spanish
 
Brazil
Portuguese
Χώρες / International
Καβούρια με λευκό κρασί, βούτυρο και σκόρδο




Για 2-4 άτομα
Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 9 -11 λεπτά


2 μεγάλα καβούρια
1/2 φλιτζάνι (1 ραβδί) ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε 8 ίσα κομμάτια
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
 Ψιλοτριμμένο ξύσμα από 1 λεμόνι και χυμό
1/2 κουταλάκι κόκκινο πιπέρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
2/3 φλιτζανιού λευκό ξηρό κρασί
1 μπαγκέτα, κομμένη σε μπουκιές

Προετοιμασία:

• Προετοιμάστε τη σχάρα για άμεσο μαγείρεμα σε υψηλή θερμοκρασία.
• Σε ένα χυτοσίδηρο τηγάνι συνδυάστε το βούτυρο, το σκόρδο, το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού, κόκκινο πιπέρι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε καλά.
• Τοποθετήστε το τηγάνι σε άμεση υψηλή θερμοκρασία και μαγειρέψτε, με το καπάκι ανοικτό, μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να ροδίσει το σκόρδο, 2 έως 3 λεπτά. Προσθέτουμε το κρασί και μαγειρεύουμε μέχρι να αρχίσει να βράζει. Βγάλτε το τηγάνι από τη σχάρα.
• Ψήστε το καβούρι στην άμεση δυνατή φωτιά, με το καπάκι ανοικτό, για περίπου 4 λεπτά, γυρίζοντας μία φορά, και στη συνέχεια μετακινήστε τα στο τηγάνι. Επιστρέψτε το τηγάνι πάνω από την άμεση υψηλή θερμοκρασία και ανακατέψτε απαλά τα καβούρια με τη σάλτσα. Μαγειρέψτε για 2 έως 3 λεπτά. Σερβίρετε ζεστό με τα κομμάτια του ψωμιού για να βουτάτε στη σάλτσα.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗ ΓΕΥΣΗ
Κάντε ένα ταξίδι στη γεύση με τις γαστρονομικές προτάσεις μας