Για 2-4 άτομα
Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 9 -11 λεπτά
2 μεγάλα καβούρια
1/2 φλιτζάνι (1 ραβδί) ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε 8 ίσα κομμάτια
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
Ψιλοτριμμένο ξύσμα από 1 λεμόνι και χυμό
1/2 κουταλάκι κόκκινο πιπέρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
2/3 φλιτζανιού λευκό ξηρό κρασί
1 μπαγκέτα, κομμένη σε μπουκιές
Προετοιμασία:
• Προετοιμάστε τη σχάρα για άμεσο μαγείρεμα σε υψηλή θερμοκρασία.
• Σε ένα χυτοσίδηρο τηγάνι συνδυάστε το βούτυρο, το σκόρδο, το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού, κόκκινο πιπέρι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε καλά.
• Τοποθετήστε το τηγάνι σε άμεση υψηλή θερμοκρασία και μαγειρέψτε, με το καπάκι ανοικτό, μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να ροδίσει το σκόρδο, 2 έως 3 λεπτά. Προσθέτουμε το κρασί και μαγειρεύουμε μέχρι να αρχίσει να βράζει. Βγάλτε το τηγάνι από τη σχάρα.
• Ψήστε το καβούρι στην άμεση δυνατή φωτιά, με το καπάκι ανοικτό, για περίπου 4 λεπτά, γυρίζοντας μία φορά, και στη συνέχεια μετακινήστε τα στο τηγάνι. Επιστρέψτε το τηγάνι πάνω από την άμεση υψηλή θερμοκρασία και ανακατέψτε απαλά τα καβούρια με τη σάλτσα. Μαγειρέψτε για 2 έως 3 λεπτά. Σερβίρετε ζεστό με τα κομμάτια του ψωμιού για να βουτάτε στη σάλτσα.