Χτένια με σπανάκι και Λαζάνια
Μαρινάδα
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
1 κουταλιά της σούπας καυτερή σάλτσα σκόρδου
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό λάιμ
1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας τζίντζερ
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
12 μεγάλα χτένια,
Λαζάνια
1 πακέτο λαζάνια
2 κουταλιές ψημένο σησαμέλαιο,
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό λάιμ
2 κουταλάκια του γλυκού καυτερή σάλτσα σκόρδου
1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας τζίντζερ
1 σακούλα φρέσκο σπανάκι
Προετοιμασία:
• Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε ελαφρά τα συστατικά της μαρινάδας. Ξεπλύνετε το χτένια με κρύο νερό και στη συνέχεια στεγνώστε με απορροφητικό χαρτί. Τοποθετήστε το χτένια στο μεγάλο μπολ με τη μαρινάδα αλείψτε ομοιόμορφα. Καλύψτε το μπολ και βάλτε στο ψυγείο για 1 ώρα.
• Βράστε τα ζυμαρικά μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να είναι ακόμα al dente, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Στραγγίστε τα , ξεπλύνετε με κρύο νερό, στραγγίστε και πάλι, και ανακατέψτε με 1 κουταλιά σησαμέλαιο.
• Προετοιμάστε τη σχάρα για άμεσο μαγείρεμα σε υψηλή θερμοκρασία.
• Σε ένα μικρό μπολ χτυπήστε ελαφρά την υπόλοιπη 1 κουταλιά σησαμέλαιο, τη σάλτσα σόγιας, το χυμό λάιμ και και τη σάλτσα σκόρδου. Αφήστε να ξεκουραστεί. Σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Προσθέστε το σκόρδο και το τζίντζερ και σοτάρετε, περίπου 30 δευτερόλεπτα. Προσθέστε το σπανάκι και σοτάρετε 1 με 2 λεπτά. Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά και ανακατέψτε τα ζυμαρικά μείγμα που φτιάξατε .
• Αφαιρέστε το χτένια και πετάξτε τα στη μαρινάδα.
• Ψήστε τα χτένια πάνω από άμεση υψηλή θερμοκρασία, με το καπάκι κλειστό, 4 έως 6 λεπτά, γυρίζοντας μία φορά.
• Τακτοποιήστε το σπανάκι και τη σάλτσα σε ατομικά μπολ σερβίρετε με τα χτένια στην κορυφή.
ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗ ΓΕΥΣΗ
Κάντε ένα ταξίδι στη γεύση με τις γαστρονομικές προτάσεις μας