x

ΓΙΝΕ Ο ΨΗΣΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ
Δώσε μας το email σου για να ανακαλύψεις τον κόσμο της Weber

close

Select your country

 
United States
English
 
Australia
English
 
Austria
German
 
Bahrain
English
 
Belgium
Dutch | French
 
Canada
English
 
Croatia
Croatian
 
Cyprus
Greek
 
Czech Republic
Czech
 
Denmark
Danish
 
Egypt
English
 
Finland
Finnish | Swedish
 
France
French
 
Germany
German
 
Greece
Greek
 
Hungary
Hungarian
 
Iceland
Icelandic
 
India
English
 
Italy
Italian
 
Israel
Hebrew
 
Kingdom of Saudi
English
 
Kuwait
English
 
Lebanon
English
 
Luxembourg
Dutch | French
 
Mexico
Spanish
 
Netherlands
Dutch
 
Norway
Norwegian
 
Oman
English
 
Poland
Polish
 
Portugal
Portuguese
 
Republic of Ireland
English
 
Romania
Romanian
 
Russia
Russian
 
Slovak Republic
Slovak
 
Slovenia
Slovene
 
South Africa
English
 
Spain
Spanish
 
Sweden
Swedish
 
Switzerland
French | German
 
Turkey
Turkish
 
Ukraine
Ukrainian
 
United Arab Emirates
English
 
United Kingdom
English
 
Uruguay
Spanish
 
Brazil
Portuguese
Χώρες / International
Ψητός σολομός με πικάντικη καπνιστή σάλτσα ντομάτας




Για 4 άτομα
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 8-11 λεπτά


Σάλτσα

2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
1 κουταλάκι του γλυκού ξερή ρίγανη
1 κονσέρβα ολόκληρες τομάτες
1 κονσέρβα adobo σάλτσα
1/2 κουταλάκι κρυσταλλική ζάχαρη
1/2 κουταλάκα αλάτι
1/4 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
4 φιλέτα σολομού (με το δέρμα),
Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο,αλάτι, μαύρο πιπέρι

Προετοιμασία:
• Σε ένα μέτριο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε το λάδι. Προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν, 4 έως 5 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Προσθέστε το σκόρδο και τη ρίγανη και μαγειρέψτε μέχρι το σκόρδο να έχει ανοιχτό καφέ χρώμα, περίπου 1 λεπτό, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Προσθέτουμε τις ντομάτες με το χυμό και τη σάλτσα adobo. Καρυκεύστε με τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι. Αφήστε τη σάλτσα να πάρει μια βράση και στη συνέχεια χαμηλώνετε τη φωτιά για να σιγοβράσει. Μαγειρέψτε για 30 έως 40 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα και λιώστε τις ντομάτες με το πίσω μέρος ενός μεγάλου κουταλιού καθώς μαλακώνουν. Προσεκτικά χύστε τη σάλτσα σε ένα μπλέντερ. Πολτοποιήστε επιστρέψετε στο τηγάνι. Κρατήστε ζεστό σε χαμηλή φωτιά.
• Προετοιμάστε τη σχάρα για άμεσο μαγείρεμα σε υψηλή θερμοκρασία.
• Γενναιόδωρα βουρτσίστε το σολομό με λάδι και αλάτι και πιπέρι. Ψήστε το σολομό,πάνω από την άμεση δυνατή φωτιά, με το καπάκι κλειστό όσο το δυνατόν περισσότερο, έως ότου μπορείτε να βγάλετε τα φιλέτα με λαβίδες από την σχάρα χωρίς να κολλήσουν, 6 έως 8 λεπτά. Γυρίστε τα φιλέτα. Σερβίρετε ζεστό με τη σάλτσα.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗ ΓΕΥΣΗ
Κάντε ένα ταξίδι στη γεύση με τις γαστρονομικές προτάσεις μας