x

ΓΙΝΕ Ο ΨΗΣΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ
Δώσε μας το email σου για να ανακαλύψεις τον κόσμο της Weber

close

Select your country

 
United States
English
 
Australia
English
 
Austria
German
 
Bahrain
English
 
Belgium
Dutch | French
 
Canada
English
 
Croatia
Croatian
 
Cyprus
Greek
 
Czech Republic
Czech
 
Denmark
Danish
 
Egypt
English
 
Finland
Finnish | Swedish
 
France
French
 
Germany
German
 
Greece
Greek
 
Hungary
Hungarian
 
Iceland
Icelandic
 
India
English
 
Italy
Italian
 
Israel
Hebrew
 
Kingdom of Saudi
English
 
Kuwait
English
 
Lebanon
English
 
Luxembourg
Dutch | French
 
Mexico
Spanish
 
Netherlands
Dutch
 
Norway
Norwegian
 
Oman
English
 
Poland
Polish
 
Portugal
Portuguese
 
Republic of Ireland
English
 
Romania
Romanian
 
Russia
Russian
 
Slovak Republic
Slovak
 
Slovenia
Slovene
 
South Africa
English
 
Spain
Spanish
 
Sweden
Swedish
 
Switzerland
French | German
 
Turkey
Turkish
 
Ukraine
Ukrainian
 
United Arab Emirates
English
 
United Kingdom
English
 
Uruguay
Spanish
 
Brazil
Portuguese
Χώρες / International
Φιλετάκια μινιόν με πράσινο τσάι και μανιτάρια




Σερβίρει: 4 άτομα
Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά
Τρόπος ψησίματος: μέτρια φωτιά (175ο-230ο C)
Χρόνος ψησίματος: 8 λεπτά περίπου
Απαιτούμενος εξοπλισμός: μύλος αλέσματος για τα μπαχαρικά, ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι.

Υλικά για την πάστα
2 σακουλάκια τσαγιού Earl Grey
1 κουταλάκι του γλυκού κόκκοι μαύρου πιπεριού
1 κουταλάκι του γλυκού εστραγκόν (σκόνη)
1 κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
4 φιλέτα μινιόν, περί τα 225γρ. το καθένα (και πάχος 3,81εκ.)

Μανιτάρια
453γρ. μανιτάρια
2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
4 μεγάλες σκελίδες σκόρδου, λεπτοκομμένες
1 κουταλιά του γλυκού χοντρό αλάτι
¼ κουταλιά του γλυκού φρέσκο πιπέρι (μαύρο)
κούπα φρεσκοκομμένος μαϊντανός
1 κουταλιά του γλυκού σέρυ ή ξύδι από κόκκινο κρασί

Εκτέλεση
1.
Σε ένα μύλο αλέθουμε τα φύλλα τσαγιού, τους κόκκους μαύρου πιπεριού, το εστραγκόν, το θυμάρι και το αλάτι. Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα μπολ, προσθέτουμε το ελαιόλαδο καιανακατεύουμε μέχρι να γίνει πολτός.
2. Αλείψτε το κρέας με τον πολτό. Αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 30 λεπτά πριν το ψήσιμο.
3. Πριν ψήσετε τις μπριζόλες, προετοιμάστε τα μανιτάρια και τα υπόλοιπα υλικά. Απλώστε τα μανιτάρια. Κόψτε τα μανιτάρια σε μικρά κομμάτια.
4. Προετοιμάστε το μπάρμπεκιου σε μέτρια φωτιά.
5. Βουρτσίζετε τις σχάρες ώστε να είναι καθαρές. Ψήνετε τα φιλέτα με κλειστό το καπάκι μέχρι το επιθυμητό επίπεδο, περίπου 8 λεπτά για μέτριο ψήσιμο και τις γυρίζετε πλευρά. Τα αφαιρείτε από το μπάρμπεκιου και τα αφήνετε να ξεκουραστούν ενώ θα ετοιμάζετε τα μανιτάρια.
6. Σ’ένα μεγάλο τηγάνι λιώνετε το βούτυρο και το λάδι σε ψηλή φωτιά. Προσθέτετε τα μανιτάρια και τα ανακατεύετε ώστε να πάρουν χρώμα όλα. Τα αφήνετε να ψηθούν για 2 λεπτά. Τα ανακατεύετε και μετά προσθέτετε το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι. Ψήνετε μέχρι τα μανιτάρια να είναι ελαφρώς μαλακά, 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας 2-3 φορές. Προσθέτετε τον μαϊντανό και το ξύδι. Ανακατέψτε καλά. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται. Μ’ ένα κουτάλι απλώστε τα μανιτάρια πάνω στα φιλέτα.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗ ΓΕΥΣΗ
Κάντε ένα ταξίδι στη γεύση με τις γαστρονομικές προτάσεις μας