Σερβίρει: 4 άτομα
Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά
Τρόπος ψησίματος: μέτρια φωτιά (175ο-230ο C)
Χρόνος ψησίματος: 8 λεπτά περίπου
Απαιτούμενος εξοπλισμός: μύλος αλέσματος για τα μπαχαρικά, ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι.
Υλικά για την πάστα
2 σακουλάκια τσαγιού Earl Grey
1 κουταλάκι του γλυκού κόκκοι μαύρου πιπεριού
1 κουταλάκι του γλυκού εστραγκόν (σκόνη)
1 κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
4 φιλέτα μινιόν, περί τα 225γρ. το καθένα (και πάχος 3,81εκ.)
Μανιτάρια
453γρ. μανιτάρια
2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
4 μεγάλες σκελίδες σκόρδου, λεπτοκομμένες
1 κουταλιά του γλυκού χοντρό αλάτι
¼ κουταλιά του γλυκού φρέσκο πιπέρι (μαύρο)
κούπα φρεσκοκομμένος μαϊντανός
1 κουταλιά του γλυκού σέρυ ή ξύδι από κόκκινο κρασί
Εκτέλεση
1. Σε ένα μύλο αλέθουμε τα φύλλα τσαγιού, τους κόκκους μαύρου πιπεριού, το εστραγκόν, το θυμάρι και το αλάτι. Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα μπολ, προσθέτουμε το ελαιόλαδο καιανακατεύουμε μέχρι να γίνει πολτός.
2. Αλείψτε το κρέας με τον πολτό. Αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 30 λεπτά πριν το ψήσιμο.
3. Πριν ψήσετε τις μπριζόλες, προετοιμάστε τα μανιτάρια και τα υπόλοιπα υλικά. Απλώστε τα μανιτάρια. Κόψτε τα μανιτάρια σε μικρά κομμάτια.
4. Προετοιμάστε το μπάρμπεκιου σε μέτρια φωτιά.
5. Βουρτσίζετε τις σχάρες ώστε να είναι καθαρές. Ψήνετε τα φιλέτα με κλειστό το καπάκι μέχρι το επιθυμητό επίπεδο, περίπου 8 λεπτά για μέτριο ψήσιμο και τις γυρίζετε πλευρά. Τα αφαιρείτε από το μπάρμπεκιου και τα αφήνετε να ξεκουραστούν ενώ θα ετοιμάζετε τα μανιτάρια.
6. Σ’ένα μεγάλο τηγάνι λιώνετε το βούτυρο και το λάδι σε ψηλή φωτιά. Προσθέτετε τα μανιτάρια και τα ανακατεύετε ώστε να πάρουν χρώμα όλα. Τα αφήνετε να ψηθούν για 2 λεπτά. Τα ανακατεύετε και μετά προσθέτετε το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι. Ψήνετε μέχρι τα μανιτάρια να είναι ελαφρώς μαλακά, 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας 2-3 φορές. Προσθέτετε τον μαϊντανό και το ξύδι. Ανακατέψτε καλά. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται. Μ’ ένα κουτάλι απλώστε τα μανιτάρια πάνω στα φιλέτα.