Για 4 άτομα // Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά // Χρόνος Ψησίματος: 6-8 λεπτά
ΠΑΣΤΑ
1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη τσίλι
2 κουταλάκια του γλυκού χοντρό αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο πιπέρι
4 rib eye, 340 gr η κάθε μία και με περίπου 3 εκ. πάχος. Καθαρισμένα από το περιττό λίπος.
ΣΑΛΤΣΑ
2 μέτριες ντομάτες ψιλοκομμένες
½ φλιτζάνι κόκκινο κρεμμύδι
1 καυτερή πιπεριά τζαλαπένο χωρίς σπόρους ψιλοκομμένη
¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φύλλα φρέσκου κόλιαντρου
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λάιμ
¾ κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
½ κουταλάκι κύμινο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
ΟΔΗΓΙΕΣ
1. Ανακατέψτε τα υλικά της πάστας. Απλώστε την πάστα και στις δυο πλευρές των rib eye και αφήστε τις να κάτσουν για 15 με 20 λεπτά πριν τις ψήσετε.
2. Εν τω μεταξύ ανακατέψτε τα υλικά για την σάλτσα.
3.Προετοιμάστε την σχάρα για άμεσο ψήσιμο σε δυνατή φωτιά (220 με 280 βαθμούς κελσίου).
4. Ψήστε τα Rib Eye πάνω από την υψηλή φωτιά με άμεσο ψήσιμο, με κλειστό το καπάκι μέχρι το επιθυμητό doneness, 6-8 λεπτά για medium rare, γυρίζοντας μια φορά. Αφαιρέστε τις από την σχάρα και αφήστε να ξεκουραστούν για 3-5 λεπτά. Σερβίρετε ζεστό με σάλτσα.