Για 4-6 άτομα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 6-8 λεπτά
1 μπριζόλα, 1-1/2 έως 2 κιλά
Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, αλάτι, μαύρο πιπέρι
1/3 φλιτζάνι ξύδι βαλσάμικο
1/2 κουταλάκι κρυσταλλική ζάχαρη
6 φλιτζάνια ρόκα
1 φλιτζάνι Parmigiano Reggiano ®-τυρί τριμμένο
Προετοιμασία:
• Αλείψτε την μπριζόλα και στις δύο πλευρές με λάδι και καρυκεύστε ομοιόμορφα με αλάτι και πιπέρι. Αφήστε σε θερμοκρασία δωματίου για 20 με 30 λεπτά πριν το ψήσιμο.
• Προετοιμάστε τη σχάρα για άμεσο μαγείρεμα σε υψηλή θερμοκρασία.
• Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία, συνδυάστε το ξίδι και τη ζάχαρη. Αφήστε το μείγμα να μειωθεί κατά το ήμισυ, 6 έως 8 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Κατεβάστε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει.
• Ψήστε τη μπριζόλα σε άμεση υψηλή θερμοκρασία, με το καπάκι κλειστό όσο το δυνατόν περισσότερο, μέχρι να ψηθεί στο επιθυμητό επίπεδο, 6 έως 8 λεπτά για μεσαίο ψήσιμο, γυρίζοντας μία φορά ή δύο φορές (αν προκληθούν εξάρσεις, μετακινήστε προσωρινά την μπριζόλα πάνω από έμμεση θερμοκρασία ). Μεταφέρετε σε ένα ξύλο κοπής και αφήστε για 3 έως 5 λεπτά.
• Κόψτε την μπριζόλα στη μέση κατά μήκος και στη συνέχεια κόψτε κάθε μισό σε λεπτές φέτες. Χωρίστε ομοιόμορφα σε πιάτα σερβιρίσματος και προσθέστε την ρόκα στην κορυφή. Περιχύστε κάθε μερίδα ρόκα με το βαλσάμικο, με λίγο αλάτι και πιπέρι, και από πάνω με το τυρί.