x

ΓΙΝΕ Ο ΨΗΣΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ
Δώσε μας το email σου για να ανακαλύψεις τον κόσμο της Weber

close

Select your country

 
United States
English
 
Australia
English
 
Austria
German
 
Bahrain
English
 
Belgium
Dutch | French
 
Canada
English
 
Croatia
Croatian
 
Cyprus
Greek
 
Czech Republic
Czech
 
Denmark
Danish
 
Egypt
English
 
Finland
Finnish | Swedish
 
France
French
 
Germany
German
 
Greece
Greek
 
Hungary
Hungarian
 
Iceland
Icelandic
 
India
English
 
Italy
Italian
 
Israel
Hebrew
 
Kingdom of Saudi
English
 
Kuwait
English
 
Lebanon
English
 
Luxembourg
Dutch | French
 
Mexico
Spanish
 
Netherlands
Dutch
 
Norway
Norwegian
 
Oman
English
 
Poland
Polish
 
Portugal
Portuguese
 
Republic of Ireland
English
 
Romania
Romanian
 
Russia
Russian
 
Slovak Republic
Slovak
 
Slovenia
Slovene
 
South Africa
English
 
Spain
Spanish
 
Sweden
Swedish
 
Switzerland
French | German
 
Turkey
Turkish
 
Ukraine
Ukrainian
 
United Arab Emirates
English
 
United Kingdom
English
 
Uruguay
Spanish
 
Brazil
Portuguese
Χώρες / International
Μπριζόλες με ντοματίνια και βινεγκρέτ ροκφόρ




Για 4 άτομα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 6-8 λεπτά


Υλικά:

4 μπριζόλες, χωρίς λίπος
Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ,αλάτι, μαύρο πιπέρι,λαδόξιδο
1 κουταλιά ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
2 κουταλάκια του γλυκού ξίδι από κόκκινο κρασί
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
2 φλιτζάνια (περίπου 20) ντοματίνια, κομμένα σε κάθε τέταρτα
1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου βασιλικού
1/2 φλιτζάνι θρυμματισμένο τυρί Gorgonzola

Προετοιμασία:

• Προετοιμάστε τη σχάρα για άμεσο μαγείρεμα πάνω σε υψηλή θερμοκρασία.
• Αλείψτε τις μπριζόλες και στις δύο πλευρές με λάδι και καρυκεύστε ομοιόμορφα με αλάτι και πιπέρι. Αφήστε τα φιλέτα να σταθούν σε θερμοκρασία δωματίου για 15 έως 30 λεπτά πριν το ψήσιμο.
• Σε ένα μέτριο μπολ χτυπήστε ελαφρά το κρεμμύδι, το ξύδι, τη μουστάρδα, 1/4 κουταλάκι αλάτι, και 1/4 κουταλάκι πιπέρι. Σιγά-σιγά ανακατέψτε προσθέτοντας 2 κουταλιές της σούπας λάδι, ώστε να σχηματιστεί μια λεία βινεγκρέτ. Προσθέστε τις ντομάτες και λίγο βασιλικό. Ανακατέψτε καλά.
• Ψήστε τις μπριζόλες σε άμεση υψηλή θερμοκρασία, με το καπάκι κλειστό όσο το δυνατόν περισσότερο, μέχρι να ψηθεί στο επιθυμητό επίπεδο, 6 έως 8 λεπτά για μεσαίο ψήσιμο, γυρίζοντας μία φορά ή δύο φορές (αν δημιουργηθούν εξάρσεις, μετακινήστε  προσωρινά πάνω σε έμμεση θερμοκρασία ). Αφαιρέστε από τη σχάρα και αφήστε για 3 έως 5 λεπτά. Προσθέστε το τυρί στη βινεγκρέτ. Αναμείξτε απαλά. Σερβίρετε τις μπριζόλες με τη ζεστή βινεγκρέτ περιχυμένη στην κορυφή.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗ ΓΕΥΣΗ
Κάντε ένα ταξίδι στη γεύση με τις γαστρονομικές προτάσεις μας