Για 4 άτομα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 6-8 λεπτά
Υλικά:
4 μπριζόλες, χωρίς λίπος
Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ,αλάτι, μαύρο πιπέρι,λαδόξιδο
1 κουταλιά ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
2 κουταλάκια του γλυκού ξίδι από κόκκινο κρασί
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
2 φλιτζάνια (περίπου 20) ντοματίνια, κομμένα σε κάθε τέταρτα
1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου βασιλικού
1/2 φλιτζάνι θρυμματισμένο τυρί Gorgonzola
Προετοιμασία:
• Προετοιμάστε τη σχάρα για άμεσο μαγείρεμα πάνω σε υψηλή θερμοκρασία.
• Αλείψτε τις μπριζόλες και στις δύο πλευρές με λάδι και καρυκεύστε ομοιόμορφα με αλάτι και πιπέρι. Αφήστε τα φιλέτα να σταθούν σε θερμοκρασία δωματίου για 15 έως 30 λεπτά πριν το ψήσιμο.
• Σε ένα μέτριο μπολ χτυπήστε ελαφρά το κρεμμύδι, το ξύδι, τη μουστάρδα, 1/4 κουταλάκι αλάτι, και 1/4 κουταλάκι πιπέρι. Σιγά-σιγά ανακατέψτε προσθέτοντας 2 κουταλιές της σούπας λάδι, ώστε να σχηματιστεί μια λεία βινεγκρέτ. Προσθέστε τις ντομάτες και λίγο βασιλικό. Ανακατέψτε καλά.
• Ψήστε τις μπριζόλες σε άμεση υψηλή θερμοκρασία, με το καπάκι κλειστό όσο το δυνατόν περισσότερο, μέχρι να ψηθεί στο επιθυμητό επίπεδο, 6 έως 8 λεπτά για μεσαίο ψήσιμο, γυρίζοντας μία φορά ή δύο φορές (αν δημιουργηθούν εξάρσεις, μετακινήστε προσωρινά πάνω σε έμμεση θερμοκρασία ). Αφαιρέστε από τη σχάρα και αφήστε για 3 έως 5 λεπτά. Προσθέστε το τυρί στη βινεγκρέτ. Αναμείξτε απαλά. Σερβίρετε τις μπριζόλες με τη ζεστή βινεγκρέτ περιχυμένη στην κορυφή.