Μια συνταγή που μπορείτε να ψήσετε σε ψησταριά υγραερίου και κάρβουνου όπως επίσης και ηλεκτρική.
Δοκιμάστε και δεν θα χάσετε
Συστατικά
- 4 φιλέ μινιόν περίπου 230gr το καθένα
- Ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι
- ½ κουταλάκι του γλυκού χοντροκομμένο πιπέρι
Σπανάκι
- Μισό κιλό περίπου φρέσκο σπανάκι
- 2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
- ¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
- 2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
- 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 1/8 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
- ¼ φλιτζάνι τριμμένο μπλε τυρί(Gorgonzola)
Οδηγίες
- Αλείψτε τα φιλέ μινιόν με λάδι και πασπαλίστε τα με το αλάτι και το πιπέρι. Αφήστε τα σε θερμοκρασία δωματίου 15 με 30 λεπτά πριν τα τοποθετήσετε στην σχάρα.
- Προετοιμάστε τη σχάρα για άμεσο μαγείρεμα με δυνατή φωτιά στους 230ºC με 290ºC.
- Την ίδια ώρα φέρτε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει. Και τοποθετήστε το σπανάκι. Βράστε το για περίπου 1 λεπτό. Μεταφέρτε το σε ένα σουρωτήρι και στραγγίστε το καλά. Φροντίστε να φύγουν όλα τα υγρά έτσι ώστε το σπανάκι να είναι νωπό. Χοντροκόψτε το και αφήστε το στην άκρη.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι με μέτρια προς χαμηλή φωτιά λιώστε το βούτυρο. Προσθέστε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο και μαγειρέψτε τα μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 7-8 λεπτά ανακατεύοντας περιστασιακά. Προσθέστε το αλεύρι και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν, για 1 λεπτό περίπου., ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέστε σιγά σιγά το γάλα, αυξήστε την φωτιά και ανακατέψτε μέχρι να δέσει για περίπου 2-3 λεπτά. Προσθέστε το σπανάκι και το μοσχοκάρυδο μέχρι να δέσουν καλά, για περίπου 1-2 λεπτά. Βγάλτε το από την φωτιά και προσθέστε το τυρί. Ανακατέψτε το μέχρι να λιώσει.
- Ψήστε τα φιλέ μινιόν στην άμεση φωτιά με το καπάκι κλειστό μέχρι να ψηθεί στο επιθυμητό επίπεδο, 8 εως 10 λεπτά για medium rare, γυρίζοντας 1-2 φορές. Αφαιρέστε τα από την σχάρα και αφήστε λίγο να ξεκουραστούν. Σερβίρετέ τα μαζί με την κρέμα που φτιάξατε προηγουμένως και με τηγανιτές πατάτες αν επιθυμείτε.