x

ΓΙΝΕ Ο ΨΗΣΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ
Δώσε μας το email σου για να ανακαλύψεις τον κόσμο της Weber

close

Select your country

 
United States
English
 
Australia
English
 
Austria
German
 
Bahrain
English
 
Belgium
Dutch | French
 
Canada
English
 
Croatia
Croatian
 
Cyprus
Greek
 
Czech Republic
Czech
 
Denmark
Danish
 
Egypt
English
 
Finland
Finnish | Swedish
 
France
French
 
Germany
German
 
Greece
Greek
 
Hungary
Hungarian
 
Iceland
Icelandic
 
India
English
 
Italy
Italian
 
Israel
Hebrew
 
Kingdom of Saudi
English
 
Kuwait
English
 
Lebanon
English
 
Luxembourg
Dutch | French
 
Mexico
Spanish
 
Netherlands
Dutch
 
Norway
Norwegian
 
Oman
English
 
Poland
Polish
 
Portugal
Portuguese
 
Republic of Ireland
English
 
Romania
Romanian
 
Russia
Russian
 
Slovak Republic
Slovak
 
Slovenia
Slovene
 
South Africa
English
 
Spain
Spanish
 
Sweden
Swedish
 
Switzerland
French | German
 
Turkey
Turkish
 
Ukraine
Ukrainian
 
United Arab Emirates
English
 
United Kingdom
English
 
Uruguay
Spanish
 
Brazil
Portuguese
Χώρες / International
Φιλιέ Μινιόν με τυρί Gorgonzola και σπανάκι




Μια συνταγή που μπορείτε να ψήσετε σε ψησταριά υγραερίου και κάρβουνου όπως επίσης και ηλεκτρική. 

Δοκιμάστε και δεν θα χάσετε

Συστατικά

  • 4 φιλέ μινιόν περίπου 230gr το καθένα
  • Ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού χοντροκομμένο πιπέρι

 

Σπανάκι

  • Μισό κιλό περίπου φρέσκο σπανάκι
  • 2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
  • ¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1/8 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
  • ¼ φλιτζάνι τριμμένο μπλε τυρί(Gorgonzola)

Οδηγίες

  • Αλείψτε τα φιλέ μινιόν με λάδι και πασπαλίστε τα με  το αλάτι και το πιπέρι. Αφήστε τα σε θερμοκρασία δωματίου 15 με 30 λεπτά πριν τα τοποθετήσετε στην σχάρα.
  • Προετοιμάστε τη σχάρα για άμεσο μαγείρεμα με δυνατή φωτιά στους 230ºC με 290ºC.
  • Την ίδια ώρα φέρτε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει. Και τοποθετήστε το σπανάκι. Βράστε το για περίπου 1 λεπτό. Μεταφέρτε το σε ένα σουρωτήρι και στραγγίστε το καλά. Φροντίστε να φύγουν όλα τα υγρά έτσι ώστε το σπανάκι να είναι νωπό. Χοντροκόψτε το και  αφήστε το στην άκρη.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι με μέτρια προς χαμηλή φωτιά λιώστε το βούτυρο. Προσθέστε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο και μαγειρέψτε τα μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 7-8 λεπτά ανακατεύοντας περιστασιακά. Προσθέστε το αλεύρι και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν, για 1 λεπτό περίπου., ανακατεύοντας συνεχώς.  Προσθέστε σιγά σιγά το γάλα, αυξήστε την φωτιά και ανακατέψτε μέχρι να δέσει για περίπου 2-3 λεπτά. Προσθέστε το σπανάκι και το μοσχοκάρυδο μέχρι να δέσουν καλά, για περίπου 1-2 λεπτά.  Βγάλτε το από την φωτιά και προσθέστε το τυρί.  Ανακατέψτε το μέχρι να λιώσει.
  • Ψήστε τα φιλέ μινιόν στην άμεση φωτιά με το καπάκι κλειστό μέχρι να ψηθεί  στο επιθυμητό επίπεδο, 8 εως 10 λεπτά για medium rare, γυρίζοντας 1-2 φορές. Αφαιρέστε τα από την σχάρα και αφήστε λίγο να ξεκουραστούν. Σερβίρετέ τα μαζί με την κρέμα που φτιάξατε προηγουμένως  και με τηγανιτές πατάτες αν επιθυμείτε.   
ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗ ΓΕΥΣΗ
Κάντε ένα ταξίδι στη γεύση με τις γαστρονομικές προτάσεις μας