x

ΓΙΝΕ Ο ΨΗΣΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ
Δώσε μας το email σου για να ανακαλύψεις τον κόσμο της Weber

close

Select your country

 
United States
English
 
Australia
English
 
Austria
German
 
Bahrain
English
 
Belgium
Dutch | French
 
Canada
English
 
Croatia
Croatian
 
Cyprus
Greek
 
Czech Republic
Czech
 
Denmark
Danish
 
Egypt
English
 
Finland
Finnish | Swedish
 
France
French
 
Germany
German
 
Greece
Greek
 
Hungary
Hungarian
 
Iceland
Icelandic
 
India
English
 
Italy
Italian
 
Israel
Hebrew
 
Kingdom of Saudi
English
 
Kuwait
English
 
Lebanon
English
 
Luxembourg
Dutch | French
 
Mexico
Spanish
 
Netherlands
Dutch
 
Norway
Norwegian
 
Oman
English
 
Poland
Polish
 
Portugal
Portuguese
 
Republic of Ireland
English
 
Romania
Romanian
 
Russia
Russian
 
Slovak Republic
Slovak
 
Slovenia
Slovene
 
South Africa
English
 
Spain
Spanish
 
Sweden
Swedish
 
Switzerland
French | German
 
Turkey
Turkish
 
Ukraine
Ukrainian
 
United Arab Emirates
English
 
United Kingdom
English
 
Uruguay
Spanish
 
Brazil
Portuguese
Χώρες / International
Μπριζόλα και αυγά με Gremolata




Για 4 άτομα
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 6-8 λεπτά

Gremolata

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα μαϊντανού
1 / 2 κουταλάκι ψιλοκομμένο ξύσμα λεμονιού
1 / 2 κουταλάκι τριμμένο σκόρδο ψιλοκομμένο
4 μπριζόλες ,χωρίς λίπος
Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, αλάτι, μαύρο πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
4 μεγάλα αυγά
4 φέτες ψωμί, ψημένο (προαιρετικά) ,Tabasco ® σάλτσα (προαιρετικά)
 
Προετοιμασία:

• Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε τα υλικά για την gremolata.
• Αλείψτε τις μπριζόλες και από τις δύο πλευρές με το μίγμα και προσθέστε ομοιόμορφα 1 κουταλάκι αλάτι και 3 / 4 κουταλάκι πιπέρι. Αφήστε τις μπριζόλες σε θερμοκρασία δωματίου για 15 έως 30 λεπτά πριν το ψήσιμο.
• Προετοιμάστε τη σχάρα για άμεσο μαγείρεμα σε υψηλή θερμοκρασία
• Βουρτσίστε τις μαγειρικές σχάρες. Ψήστε τις μπριζόλες σε άμεση υψηλή θερμότητα, με το καπάκι κλειστό όσο το δυνατόν περισσότερο, μέχρι να ψηθεί στο επιθυμητό επίπεδό σας, 6 έως 8 λεπτά για μεσαίο επίπεδο, γυρίζοντας μία ή δύο φορές (εάν υπάρξουν εξάρσεις, μετακινήστε τις μπριζόλες προσωρινά πάνω από έμμεση θερμότητα ). Αφαιρέστε από τη σχάρα και αφήστε το υπόλοιπο για 3 έως 5 λεπτά.
• Προετοιμάστε τα αυγά. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, λιώστε το βούτυρο. Προσθέστε  αλάτι και πιπέρι. Μαγειρέψτε τα αυγά από 3 έως 5 λεπτά.
• Κόψτε τις μπριζόλες σε λεπτές φέτες. Βάλτε 1 μπριζόλα σε κάθε πιατέλα, τοποθετήστε μερικές φέτες του τοστ, και προσθέστε τα αυγά πάνω από το κρέας. Πασπαλίστε με  gremolata στην κορυφή. Προσθέστε λίγο ταμπάσκο, αν το επιθυμείτε. Σερβίρετε ζεστό.

 

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗ ΓΕΥΣΗ
Κάντε ένα ταξίδι στη γεύση με τις γαστρονομικές προτάσεις μας