Για 4 άτομα
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 6-8 λεπτά
Gremolata
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα μαϊντανού
1 / 2 κουταλάκι ψιλοκομμένο ξύσμα λεμονιού
1 / 2 κουταλάκι τριμμένο σκόρδο ψιλοκομμένο
4 μπριζόλες ,χωρίς λίπος
Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, αλάτι, μαύρο πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
4 μεγάλα αυγά
4 φέτες ψωμί, ψημένο (προαιρετικά) ,Tabasco ® σάλτσα (προαιρετικά)
Προετοιμασία:
• Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε τα υλικά για την gremolata.
• Αλείψτε τις μπριζόλες και από τις δύο πλευρές με το μίγμα και προσθέστε ομοιόμορφα 1 κουταλάκι αλάτι και 3 / 4 κουταλάκι πιπέρι. Αφήστε τις μπριζόλες σε θερμοκρασία δωματίου για 15 έως 30 λεπτά πριν το ψήσιμο.
• Προετοιμάστε τη σχάρα για άμεσο μαγείρεμα σε υψηλή θερμοκρασία
• Βουρτσίστε τις μαγειρικές σχάρες. Ψήστε τις μπριζόλες σε άμεση υψηλή θερμότητα, με το καπάκι κλειστό όσο το δυνατόν περισσότερο, μέχρι να ψηθεί στο επιθυμητό επίπεδό σας, 6 έως 8 λεπτά για μεσαίο επίπεδο, γυρίζοντας μία ή δύο φορές (εάν υπάρξουν εξάρσεις, μετακινήστε τις μπριζόλες προσωρινά πάνω από έμμεση θερμότητα ). Αφαιρέστε από τη σχάρα και αφήστε το υπόλοιπο για 3 έως 5 λεπτά.
• Προετοιμάστε τα αυγά. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, λιώστε το βούτυρο. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Μαγειρέψτε τα αυγά από 3 έως 5 λεπτά.
• Κόψτε τις μπριζόλες σε λεπτές φέτες. Βάλτε 1 μπριζόλα σε κάθε πιατέλα, τοποθετήστε μερικές φέτες του τοστ, και προσθέστε τα αυγά πάνω από το κρέας. Πασπαλίστε με gremolata στην κορυφή. Προσθέστε λίγο ταμπάσκο, αν το επιθυμείτε. Σερβίρετε ζεστό.